Sunt o mamă singură. Și am fost crescută tot de o mamă singură. Care a fost crescută tot de o mamă singură. N-am reușit să rup lanțul, dar am reușit altceva. Am reușit să nu îl urăsc pe fostul și să avem o relație civilizată. De dragul fetiței noastre, Maria.

Ai mei s-au urât. Și părinții, și bunicii. Și am suferit teribil. M-au băgat mereu la mijloc. Vezi că maică-ta e nu știu cum, vezi că taică-tu face și drege, vezi că eu te iubesc mai mult, vezi că eu am făcut mai multe sacrificii pentru tine. O atitudine atât de egoistă. Și de toxică! Nu mai faceți asta! Opriți-vă! Mergeți la terapie! Urâți-vă între 4 ochi, dar lăsați copilul departe de răboiul și frustrările voastre.

Revenind la povestea mea. Fostul și-a găsit rapid pe cineva. Pentru el e simplu. Azi e una, mâine e alta. Contează mai puțin. Ultima achiziție pare o fată bună. Deci e clar că nu o să reziste prea mult cu el. Maria e la mine Crăciunul ăsta. Fostul și iubita lui ne-au invitat la ei la masă, de Crăciun. Am acceptat. Pentru Maria a fost o mare bucurie să petreacă, din nou, Crăciunul cu ambii părinți, chiar și în situația asta.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Evident, am cerut sfatul terapeutului înainte să accept invitația. Când e vorba de decizii care pot avea un impact foarte mare, obligatoriu mă sfătuiesc cu el. A fost ciudat, dar m-am bucurat pentru bucuria Mariei. S-a făcut 9 seara, obosise de la atâta dansat, alergat și desfăcut cadouri. Mami, mă duc să mă culc. Bine, iubita. Hai acasă să ne culcăm. Nu, mama. Dorm aici. Sunt prea obosită să mai merg în partea cealaltă.

Vino să mă iei mâine dimineață. Și fuge la etaj. Rămân în living cu gura căscată. Ce să fac? S-o iau pe sus? Nu vreau să bruschez copilul. Să-i spun fostului să-i transmită că el nu rămâne acasă? Nu vreau să o mintă. Așa că uite-mă cum plec eu, cu capul între urechi, singură acasă, în seara de Crăciun. Pe drum, printre lacrimi și colinde, am luat o decizie. Nu mai uit de mine pentru copil. Și încep să îmi mai văd și eu de viața mea. Cred că găsesc eu un party, pe undeva, în seara asta. Sunt sigură!