•  Un antreprenor din Dolj face un apel către toți românii: Nu mai cumpărați marfă de import

•  Horațiu are o fabrică de papitărie și a fost nevoit să trimită în șomaj tehnic, zeci de angajați

•  Afaceristul spune că ieșirea din criză depinde de oamenii care vor cumpăra mai mult produs autohton

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Ieşirea din criză depinde de fiecare în parte, spun antreprenorii pentru care coronavirusul a însemnat mai mult decât restricțiile sociale. Printrei ei se numără și afacerist din Dolj.

Horaţiu Buzatu are o fabrică de papetărie în Craiova. De când cu restricţiile impuse de autorităţi, cererea de caiete şi tipizate a scăzut şi, implicit, şi el a fost nevoit să reducă producţia. 10% din angajaţi i-a trimis acasă, în şomaj tehnic. Drept pentru care, bărbatul a făcut un apel către români: Cumpăraţi mai multe caiete produse în România şi mai puţine din China!

În fabrica de papetărie a lui Horaţiu, angajaţii mai vin la muncă doar trei zile pe săptămână. Antreprenorul spune că o soluţie pentru salvarea afacerilor autohtone ar fi ca oamenii să renunţe la mărfurile de import.

“Noi, producătorii din România, ne aşteptăm ca în următoarea perioadă, lumea să cumpere mai multă marfă produsă în România, mai multe caiete produse în România şi mai puţine caiete produse în China”, spune Horațiu.

Horaţiu Buzatu are afaceri şi în domeniul vânzărilor auto, dar şi în horeca. Şi acestea au fost grav afectate de criza coronavirusului.

Sursa foto: Profimedia