• Dacă vrei să accesezi fonduri UE, trebuie să ai o idee de afacere bine gândită
  • Între șase luni și doi ani poți aștepta pentru aprobarea dosarelor pentru finanţarea din fonduri UE
  • Deşi sunt greu de accesat, pentru unii antreprenori fondurile UE sunt singura metodă de finanţare

Nu e aşa uşor să obţii bani din fondurile de la Uniunea Europeană, spun specialiştii. Trebuie să ai o idee de afacere bine pusă la punct.

„Întotdeauna calculăm împreună cu clienţii noştri acest cost de oportunitate. Respectiv ce câştigăm dacă luăm fonduri europene versus ce pierdem. Sunt situaţii în care recomandăm clienţilor să nu meargă pe finanţare europeană“, spune Cosmin Drăgoi, consultant fonduri UE.

Totuși, sunt destul de mulți şi cei care au apelat la fondurile europene şi pe care banii obținuți i-au ajutat să-şi dezvolte afacerile. Un fotograf îți spune experiența lui: „Am avut nevoie de fonduri europene pentru a-mi lua toată aparatura necesară cu care eu prestez servicii foto-video. Fără fondurile europene nu aş fi avut cum să avansez“.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Trebuie să mai știi că aprobarea unui dosar pentru accesul la fondurile europene poate dura între şase luni şi doi ani. Înainte să depui cererea de finanţare, trebuie să verifici ce programe europene sunt operaţionale în regiunea în care locuieşti. Uniunea Europeană oferă finanţare pentru programe din mai multe domenii, precum educaţie, cultură sau dezvoltare rurală.

Sursă foto: Profimedia