Te uiți la mine puțin sceptic, așa e? Nu știi exact dacă în față ta stă acum o persoană reală sau e un avatar cu inteligență artificială. E normal – te înțeleg. Trăim vremuri interesante și e mai bine să iți pui întrebări decât să crezi tot ce vezi. Asta mă face să mă întreb de unde a pornit totul. Bine – totul, totul a pornit acum zeci de ani, dar boom-ul inteligenței artificiale a avut loc acum cam doi ani. Mai ții minte chatboții ăia primitivi cu care mai mult ne jucam și nu îi luam deloc în serios? Sau generatoarele alea de poze care nu erau în stare să deseneze o mână cum trebuie? Ce vremuri… scurte.
Inteligența asta artificială a reușit să ne demonstreze într-un timp extrem de scurt de ce e ea în stare. Chatboții sunt acum folosiți la interviuri de angajare, la research amănunțit, ba chiar și unii avocați s-au jucat de-a legea cu ei. Îi găsești pe orice dispozitiv, iar producătorii de telefoane se întrec în cele mai faine funcții cu inteligență artificială. Aplicațiile de meeting online te lasă să faci rezumatul unei ședințe cu inteligența artificială. Camerele de la telefon te pot transforma în fotograf profesionist cu inteligența artificială. Și daca tot am ajuns aici – ai văzut cum celebrități din poze prind viață? Chiar și alea care nu mai sunt printre noi. Ba chiar unii au reușit să lanseze melodii cu artiști morți de mult. Și mai tare decât asta e că în curând o să putem să facem filme de Hollywood doar pe baza cuvintelor. Tu îi dai scenariul unui chatbot și el îl transformă în filmul care ajunge în cinema.
Totuși, în toată nebunia asta ține cont de ceva – deepfake-urile sunt mai bune că niciodată. Ce vezi poate oricând să fie imaginația unui robot, așa că puneți întrebări.

Recomandări

LEGEA MARȚIALĂ ÎN COREEA DE SUD
TRUMP, FASCINAT DE PUTERE
CUM TE VEDE OCCIDENTUL?
CINE GUVERNEAZĂ ROMÂNIA?
TRUMP AVERTIZEAZĂ HAMAS
DESCHIZI MAȘINA CU CEASUL