LED, OLED, QLED. Full HD, ULTRA HD sau 8k. Vezi standardele astea peste tot atunci când te duci să iei un televizor și mereu te întrebi care e mai bun. Hai să rezolvăm dilema asta ca să te întorci acasă cu cel mai bun televizor pentru tine.
Să începem de la mezinul familie – panoul LED. E bun dacă nu ești pasionat de filme, gaming sau Formula 1. Televizoarele LED fac față fără probleme show-urilor TV, podcasturilor și chiar meciurilor de fotbal, handball sau rugby. Probleme încep când imaginile se mișcă prea rapid – un panou LED nu le face față și nici nu o să reușească să iți ofere cele mai bune culori sau cel mai bun contrast.
De aici intră în joc frații mai mari care mai au o literă în fața numelui. Panourile OLED sunt perfecte daca vrei să ai cel mai bun constrast. Tipul ăsta de panouri folosește led-uri care se aprind individual, ceea ce înseamnă că negrul e un negru natural și nu unul făcut artificial de panoul tău. Imaginea e mai realistă, detaliile sunt mai bine conturate, iar unghiul de vizualizare cu mult mai mare. Deci, un panou parcă gândit pentru serile în care vrei să faci cinema din sufrageria ta.
Daca ești gamer și iți chemi prietenii în fiecare weekend la un fotbal pe consolă – QLED-ul e ce iți trebuie. Panourile QLED folosesc cristale cuantice ca să aibă o luminozitate mai mare și culori mai precise. Atenție, mai precise, dar nu la fel de intense ca la un OLED. Mișcarea imaginii e mult mai fluentă pe un panou QLED.
Și daca tot iți alegi viitorul televizor, ia în calcul și distanța la care o să stai față de el. Ca să iți dai seama câți metri trebuie să ai între canapea și televizor, înmulțește diagonala lui cu 1,2. De exemplu – trebuie să stai cam la 2 metri de un televizor de 75 de inci.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA