Sunt sigur că ai văzut de mai multe ori pe telefonul tău simbolul ăsta (Voiceover Wifi) așa că hai să îți spun care e treaba cu el.
Receptorul care are deasupra simbolul Wi-Fi apare atunci când faci un apel cu ajutorul routerului tău. De ce se întâmplă asta? Telefonul știe când nu are suficient semnal ca să susțînă o conversație stabilă – ca să resolve problema trece de la apelul clasic la apelul prin internet, atunci când ești conectat la o rețea wireless.
Wi-Fi calling nu e chiar atât de complicat pe cât pare, tehnologia pe care o folosește e împrumutată de la aplicațiile cu care facem apeluri video și trimitem mesaje instrant. Apelul tău este preluat de router, transmis prin internet cât mai aproape de pesoana pe care o apelezi și pasat către turnurle GSM.
În fucție de operatorul tău, Wi-Fi calling poate fi gratuit, nu trebuie să plătești pentru timpul pe care îl vorbești și nici nu consumi minutele din extraopțiunea ta. Un truc bun pentru data viitoare când pleci în concediu în altă țară, nu? Totuși, verifică înainte să pleci dacă operatorul tău taxează apelurile făcute prin Wi-Fi.
Tot prn internet poți să trimiți și mesaje text atunci când nu ai un semnal bun, iar de asta se ocupă tot tehnologia despre care vorbim astăzi, care trimite mesaje clasice.
Internetul are grijă de apelurile tale și atunci când nu estei conectat la o rețea wireless. Aici intră în scenă Voice Over LTE – adică suni prin conexiunea mobile la internet. Când faci apeluri prin “datele mobile” ai parte de conexiune mai bună, vocea și tonul sunt mai clare, iar conectarea dintre cele două telefoane este mult mai rapidă. Tehnologia asta lasă în spate conexiunile 2 și 3G și face apeluri direct prin 4 sau 5G. Ai grijă la consum, de fiecare dată când VoLTE este activat îți consumă date mobile.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE STĂ ÎN CARTIERUL JUSTIȚIEI
CE ESTE GHOSTING-UL