2023 e anul inteligenței artificiale, asta cred giganții din tehnologie și s-ar putea să aibă dreptate. Am terminat anul trecut cu un val de inteligente artificiale care a invadat internetul – imagini generate de AI, texte generate de AI si podcasturi sau melodii generate de AI.

Desi Inteligenta artificiale nu e la inceput, e la începutul unei globalizări – devine din ce in ce mai usor sa te folosesti si tu de ea când vrei să îți faci munca mai ușoară. AI-ul pe care il folosim acum este cel pe care il vedeam in filme in urma cu cativa ani, adica AI-ul general. Ce poate sa faca? E capabil sa rezolve probleme la fel ca un om. Are cunostiinte generale despre mediul inconjurator si despre toate domeniile si le foloseste ca sa iti genereze orice ii ceri – de aia au aparut pana si lucrari de licenta facute de AI.
Inteligenta Artificiala e la baza un program ca oricare altul, ce o face deosebita e capacitatea de a invata si de a se imbunatatii. Machine Learning e procesul prin care un calculator stocheaza date si face comparatii statistice ca sa inteleaga mai bine despre ce e vorba, ce ne intereseaza pe noi si care varianta corecta a informatiei.

Oameni din tehnologie cred ca inteligenta artificiala va aduce sfarsitul motoarelor de cautare pentru ca e capabila sa adune informatii de pe tot internetul, sa le compare si sa iti aduca cel mai bun rezultat in doar cateva secunde. De unde vine inteligenta artificiala? Il putem numi parintele ei pe Alan Turing care a facut in Al Doilea Razboi Mondial un computer cu care sa sparga codul Enigma folosit de Germani ca sa isi cripteze mesajele pe care le trimiteau pe front.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Mai ramane o singura intrebare – Ce reguli trebuie sa respecte intelifenta artificiala?