„Știi lacătul care apare în bara adresei web din browser tău? A venit momentul să vorbim despre el, pentru că e un element care iți arată că ești în siguranță atunci când intri pe un site web. La fel cum unele aplicații de mesagerie instantă își transmit uneori un mesaj ca să iți spună că mesajele tale sunt criptate, lacătul din browser iți arată că sesiunea ta de browsing e și ea criptată. Asta înseamnă că între tine și site-ul pe care navighezi nimeni nu poate accesa istoricul tău, datele personale, parolele sau numele tău de utilizator. E un pas în plus de securitate pe care site-urile îl folosesc ca să te țină departe de hackerii care vor să iți umble în viața personală. Nu te panica, majoritatea site-urilor importante de pe internet folosesc criptarea datelor, dar de acum poți fi mai atent la locurile în care ajungi când navighezi.
Totuși, lacătul din browserul tău știe să facă și alte lucruri. Dacă apeși pe el și alegi opțiunea cookies ajungi într-un meniu de unde poți alege ce informații ajung la site-urile pe care intri. Trebuie să știi că setările de aici au nume codate, dar poți să afli rapid ce reprezintă fiecare cookie cu o căutare.
Tot lacătul te duce rapid și la setările site-urile, iar de aici poți să mai oprești câteva din funcțiile de urmărire. Locația, camera sau accesul la microfon sunt unele dintre cele mai improtante permisiune pe care poți să le oprești de aici, dar setările sunt atât de avansate încât poți să oprești accesul unor site-uri și la dispozitivele USB sau la fișiere.
Lacătul e o componentă de securitate standatd cu care vin toate browsere oficiale, dar nu uita să faci un pas în plus. Folosește un antivurus și stai depare de site-urile în care nu ai încrede.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI