Mǎ tot bate gândul să îl pensionez pe bătrânul meu PC de gaming, care e acum ca un soldat ieșit la pensie- ar mai putea, dar nu ca în tinerețe. Cu ocazia asta mi-a răsărit iar în minte o idee – oare nu e mai bine să trec eu la o consolă? Ia hai să vedem noi de ce consolă sau de ce PC. O consolă e mai practică – mult mai ușor să muți prin casă un Xbox sau un PlayStation decât să te plimbi după tine cu o carcasă plină de piese care cântărește câteva kilograme bune. Al doilea avantaj e prețul – dacă vrei gaming de ultimă generație s-ar putea să dai doar pe placa video de la un PC cât dai pe o consolă întreaga. La ultimul punct aș trece jocurile exclusive, uneori îți vine să plângi că nu ai pus mâna pe ultimul titlu doar pentru că e pe o platformă pe care tu nu o ai.
Trecem acum în tabără mouse-ului și a tastaturii. Plătești tu mai mult pe un PC la început, dar în timp o să îți fie mai ușor să îi faci upgrade. În loc să schimbi tot calculatorul, poți doar să faci upgrade la unele piese mai vechi și să îi dai o viață nouă. Jocuri exclusive avem și în tabăra asta, dar mai important de atât e că jocurile de pe PC au și vor avea mereu o grafică mai bună. Asta pentru că plăcile lor grafice pot mai mult decât cele de pe consolă – dacă vrei totul la maximum, poți chiar să te joci în 8K.
Și ultimul, dar poate cel mai important – nu trebuie să plătești extra că să te joci cu prietenii. Asta pentru că pe console ai nevoie de un abonament ca să te joci online, în timp ce pe PC, online-ul vine “din fabrică”.
Deci. Să fie PC sau consolă?

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA