Say cheese! Şi stai cu ochii pe obiectivul nostru de astăzi – unul mic cât camera unui telefon, dar care poate să îți transformă pozele în… opere de artă.
Vreau să îți vorbesc astăzi despre camerele de pe telefoanele mobile, ca să nu mai cazi în capcană megapixelilor mulți care sunt puși în specificații doar ca să îți fure ochii.
E ca și cum ai avea un tir cu motorul unei mașinuțe de oraș – nu pare plăcut, nu? Așa e și când vorbim de camerele de pe telefon – camerele cu megapixeli mulți sunt bune, dar nu cele mai bune. Pentru poze cu care chiar să te mândrești trebuie să iei în calcul și alte lucruri atunci când mergi să îți cumperi un telefon. Nu o să intru în detalii tehnice, dar o să îți spun la ce trebuie să fii atent.
Cu cât vezi mai multe camere pe un telefon, cu atât mai bine. Ești pregătit să faci poze cu zoom mare, poze macro de la o distanță foarte mică sau poze wide în care să prinzi toată clădirea aia frumoasă – de asta ai mai multe camere pe telefon.
Nu uita să testezi camera și în condiții de noapte – pozele ar trebui să iasă foarte luminate și ar trebui să poți vedea în poze lucrurile pe care le distingi cu greu sau deloc cu ochiul liber. Iar asta fără să pornești blițul.
Foarte important e și cum vede camera ta clădirile. Dacă marginile nu sunt ascuțite și cu multe detalii înseamnă că trebuie să cauți ceva mai bun. Caută un telefon care face poze bine colorate.
Vrei să vezi pe ecran – vrei să ai filmulețe cât mai smooth, chiar dacă mișcările sunt bruște, camera ta trebuie să păstreze o imagine curată și lină.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT