Are cineva un încărcător? Asta e întrebarea pe care o auzi măcar o data pe zi și pe care sigur o mai pui și tu din când în când, sau… poate tu ești cel care caută un încărcător în fiecare zi? Hai să învățăm câte una, alta despre baterii, și despre cum să le apărăm de trecerea timpului.
Telefoanele moderne consumă foarte multă baterie, iar în medie fiecare telefon prinde cam o încărcare pe zi. Chiar dacă unii oameni insista că își încarca telefoanele și la două, trei zile. Categoria asta, ori minte, ori folosește telefonul doar pentru apeluri.
În condițiile astea trebuie să știi cum să încarci corect o baterie. Dacă lași telefonul prea mult sau prea puțin la încărcat, nu e bine – o să schimbi bateria destul de repede. Nici dacă o încarci prea repede nu e bine, iar soluția acestor probleme o găsești tot în telefonul tău. Unele telefoane inteligente știu cum să încarce bateriile progresiv – primești o încărcare rapidă până la un anumit procent, iar apoi lucrurile încetinesc ca să îi dea bateriei un moment de liniște. Faza și mai tare e că telefoanele astea învață și cam pe la ce oră începi tu să stai pe telefon în fiecar zi și încearcă să termine o încărcare cu puțin timp înainte – deci poți să iți lași telefonul liniștit la încărcat peste noapte dacă ai funcția asta activată. Totuși, pentru și mai multă liniște sufletească, oprește încărcarea rapidă sau folosește un încărcător mai lent dacă iți lași telefonul la încărcat peste noapte.
Știi ce mai e la fel de important? Nu profita la maximum de bateria ta. Dacă iți golești constant bateria până la 0%, poți deja să te gândești la una nouă. E ca și cum te-ai pune să dormi în fiecare seară extenuat – cât crezi că o să reziști?

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA