• Femeile aflate la ovulaţie nu vor putea intra în supermarketuri din cauza măsurilor anti-COVID.
  • Medicii avertizează: „Avem nevoie de persoane competente şi cu bunăvoinţă în instituţii”
  • De asemenea, termoscanarea nu are nicio utilitate în cazul persoanelor infectate cu COVID-19 asimptomatice.

Termoscanarea decisă ca măsură de depistare a persoanelor cu Covid -19 poate îngrădi accesul femeilor şi a pacienţilor cu diverse afecţiuni, în instituţii şi magazine. Medicii avertizează că personalul de pază ar trebui să fie mai bine instruit şi să dea dovadă de bunăvoinţă.  

”O febră poate să apară la femeia care este tânără şi ovulează. Chiar este un indicator pentru noi că atunci poate să procreeze. Îi creşte temperatura cam cu 1, 2 grade. Altă problemă ar fi cu femeile gravide. Femeile gravide pot să aibă o temperatura mai crescută. 37,5, 37,8 – 37, 9 chiar”, spune Cristian Posea, medic ginecolog.

Dacă luăm în calcul că, în România se nasc în jur de 15.000 de copii/lună, acum am putea avea tot atâtea mămici gravide care ar putea să nu aibă acces în magazine sau instituţii . Numărul celor cu febră prea mare ar putea fi însă mult mai crescut.

Recomandări

ANORA IA PALME D'OR LA CANNES
NICKI MINAJ, ARESTATĂ PE UN AEROPORT
RUSIA ATACĂ UN SUPERMARKET DIN HARKOV
NADAL, RETRAGERE SAU NU?
C.E. CERE SUSPENDAREA UNOR MEDICAMENTE
FANII LUI TAYLOR SWIFT DOBOARĂ UN GARD ÎN LISABONA

Părerile sunt împărţite şi discuţiile multe, iar autorităţile nu ştiu exact ce măsuri să adopte pentru a ţine sub control starea de sănătate a populaţiei în vreme de pandemie.