Dacă în jurnalele cosmetice din anii ’40 găseai remarci inocente despre cum rujul roșu e iarăși primăvara asta la modă în rândul doamnelor, astăzi nu cromatica e ceea ce incită privitorul, ci cât de extraterestru e finisajul acelui ruj sau dacă funcționează cu filtrele tale preferate. Cromul reflectorizant, tenul iridescent și culorile metalice nu sunt surprize pe runway, însă sunt apariții din ce în ce mai prezente în online și în artileria cui își propune să aducă puțin spice machiajului de zi cu zi, iar piața de cosmetice face acest lucru din ce în ce mai la îndemână.

Luciul metalic e parte a aceluiași trend 2000, care te invită mai mult într-o călătorie ludică, în care efectul retro și procesul prin care îl obții primează rezultatului. Think bold and shiny e poate cel mai important deziderat al acestui trend și motivul pentru care nici tu n-ar trebui să stai departe.

Ce face trendul metalic cu adevărat interesant e versatilitatea sa, pe de-o parte, iar pe de altă parte, imaginea futuristo-glam cu care orice look pare desăvârșit. De la accente bold la full on metal-pleoape-buze-unghii, frica de monotonie piere în mâinile acestui finisaj robotic. Directori de creație și stiliști importanți precum Peter Phillips (Dior) sau Emma Wyman (Vaquera) au implementat viziuni metalice în show-uri recente și au câștigat atenție mainstream, propulsând trendul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În termeni de aplicare, rujul metalic nu-ți va da prea mare bătaie de cap. Lucrurile sunt straightforward, iar aplicarea e simplă. Machiajul ochilor e însă ce îți va solicita puțin mai multă coordonare, însă înarmându-te cu un eyeshadow cremos, răbdare și imaginile ghid pe care ți le-am oferit până acum vei sălbătici strălucirea metalică a acestui trend.

Speram să pot evita clișeele despre androizi, însă subiectul îmi face dificilă treabă. Așadar, dacă încă n-ai văzut Ex-Machina îți recomand s-o faci, ca apoi să-ți poți alege cu atenție piesele metalice pentru petrecerea din acest weekend.