Eyebrow Bleaching

„Abilitatea de bază în make-up e creativitatea. Nu te ține departe de experimentare și învață să cauți frumusețea în toate trendurile.”, e ceea ce încuraja Pat McGrath și o recomandare necesară atunci când vorbim de trenduri actuale precum decolorarea sprâncenelor. Pentru că în gloria sa invizibilă, o sprânceană decolorată îți poate fi cel mai transformator accesoriu, look-ul plin de unicitate care te poate așeza în rândurile avangarda beauty.

Însă oricât de recentă ar fi reapariția sprâncenelor „invizibile”, istoria lor traversează multe secole. Consemnările le atestă prezența încă din Evul Mediu, însă în epoca elisabetană ajung să fie în vogă. Cutumele și standardele de frumusețe ale vremii impuneau înălțimea frunții, așa că practica decolorării sau pensării totale a sprâncenelor începe să prindă contur. Abia apoi, la secole distanță, ajung să-și facă loc pe chipul super-modelelor anilor ’90, care pozau în sesiuni foto de avangardă. Odată cu resetul cultural al anilor ’90, Kate Moss sau Linda Evangelista, sub supervizarea creativă a make-up artist-ului Kevyn Aucoin, revin asupra look-ului și îl plasează pe podium, în show-uri de modă, unde triumfă și astăzi. Madonna e, însă, cea care aplică procedeul pentru câteva apariții memorabile și transformă decolorarea sprâncenelor dintr-un look rezervat caselor de modă, într-un trend al celebrităților și clubber-ilor.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Cu siguranță, însă, look-ul sprâncenelor „invizibile” nu mai are aceleași valențe pe care le-a avut acum câteva secole, când procedeul era folosit pentru a semnifica statutul, puritatea sau eleganța. Acum, o sprânceană decolorată înseamnă, poate, o formă de răzvrătire, o notă de „altfel”, de rebeliune. Iar în lipsa conturului sprâncenelor, ochii, – acum piesa de rezistență a chipului tău, – vor radia cu și mai multă intensitate, posibilitățile pentru machiajul lor devenind, practic, infinite. De la creionarea unor sprâncene subțiri, arcuite, specifice look-ului Y2K, la machiaje grafice complexe, cu efecte extreme, dramatice, un întreg univers de culoare și contur ți se deschide acum, venerându-te. Decizia dificilă de a opta pentru decolorant nu trebuie, însă, să te țină departe de experiment. Magia unui pigment suficient de puternic încât să deschidă uniform culoarea sprâncenelor poate fi îndeajuns pentru un prim contact cu lumea futuristă a sprâncenelor invizibile.