Între celebra fotografie treizecistă a lui Man Ray, Glass Tears și trendurile actuale de make-up se întâmplă să fi trecut ceva vreme, însă imaginea din dreapta e simptomatică pentru un anumit tip de aplicație cosmetică preluat de industria beauty și care îți promite dramatism, intensitate și un fel aparte de-a-ți răvăși privitorii: gemstone make-up.

Aplicarea cristalelor e o practică cu o istorie îndelungată. Apariția sa nu e precisă, însă există consemnări ale prezenței sale încă din Antichitate. Bucăți fine de pietre prețioase erau aplicate decorativ pe buze și în jurul ochilor, în scopuri de înfrumusețare, dar și ritualice. Apoi traversează vodevilurile anilor ’30, ajung ulterior să fie preluate în cultura drag și treptat, sunt absorbite în mainstream. Astăzi, practica e interesantă și pentru versatilitatea ei. Fie că vorbim de anii ’70, ’90 sau de noul mileniu, tendințe de make-up aparent distincte fac totuși loc acestui tip de aplicație.

Pentru că tendința generală de beauty se îndreaptă către strălucire totală, de la gloss-ul cu efect de vinil la fardul cu sclipici sau textură lucioasă, nu te gândi că există limite în îmbinarea cu pietrele prețioase. Pentru că nu e neapărat un day-to-day look, cerul e limita când vine vorba de posibilitățile de dramatism și extravaganță pe care le poți obține. Dacă aplici gemstones în zona pleoapelor, genele false și aplicarea unui eyeshadow în nuanțe metalice le vor amplifica strălucirea. În termeni practici, pentru aplicarea propriu-zisă poți apela fie la lipici, fie la variante tip sticker, procedeul devenind automat mult mai rapid. Cert e că există totuși o tehnică în ceea ce privește așezarea lor. Aplicate structurat și punctual, pietrele vor evidenția fie machiajul ochilor, fie al buzelor sau look-ul general, dacă le aplici pe obraz sau tâmple. Pietrele prețioase nu sunt însă făcute pentru un make-up safe, în nuanțe de nude sau culori stinse, ci devin emblematice cu cât cromatica e mai năucitoare.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Machiajul nu mai e o chestiune de atenție la proporții când vorbim de gemstone make-up. Dacă despre fotografia lui Man Ray s-a zis adesea că e o referire directă la melodramele hollywoodiene ale vremii, pregătește-te tu însăți de lumina reflectoarelor.