Moda și machiajul nu sunt doar pentru femei. Bărbații nu ar trebui să se teamă să profite la maximum de aceste instrumente fantastice.

Machiajul ochilor pentru bărbați, cunoscut și sub denumirea ,,men eye makeup” , a devenit o tendință tot mai populară în ultimii ani. Acest tip de machiaj pune în evidență ochii și oferă expresivitate și profunzime privirii masculine. Deși, în trecut acest aspect era asociat în principal cu industria divertismentului sau a modei, acum a câștigat teren și în rândul bărbaților obișnuiți.

În ceea ce privește originea și evoluția,  Men eye makeup, nu este o noutate absolută. Încă din antichitate, bărbații din diverse culturi foloseau diferite substanțe pentru a-și evidenția ochii și pentru a obține
o anumită imagine sau simbolistică. In anii ’80 Jean Paul Gaultier și-a încercat mâna cu o linie de machiaj pentru bărbați.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Acest tip de make-up implică utilizarea diferitelor produse și tehnici pentru a obține efectul dorit.
Care sunt cele mai comune produse utilizate? Află că, pudra de contur, mascara transparentă, farduri de pleoape în culori neutre sau întunecate și creioanele de ochi sunt doar câteva dintre ele. Tehnicile variază de la conturarea ochilor cu creion pentru a le defini forma și adăuga profunzime, până la aplicarea subtilă a fardurilor pentru a crea un aspect natural și îngrijit.

Cultura pop și influencerii digitali sunt o mare tendință de comportament pentru aceste efecte entuziaste de make-up.

Unul din vectorii de imagine care au experimentat, purtat și consacrat acest stil a fost Johnny Depp, în Pirații din Caraibe.

Să nu uităm nici de Prince, Bowie, Bolan și nenumărate alte vedete rock masculine, care au deschis ușa acestui trend.

Acceptarea pentru trendul man eye make-up a crescut semnificativ în ultimii ani. Tot mai mulți bărbați își exprimă liber creativitatea prin intermediul machiajului și sunt apreciați pentru asta.