Zambetul este cel mai bun machiaj pe care o femeie il poate purta.” declara Marylin Monroe. Pe buna dreptate, naturaletea poate fi etalonul femeilor asumate, a celor care au curajul de a iesi din casa nemachiate. No make-up make-up poate parea un trend care a inceput sa prinda contur de cativa ani, dar de fapt vorbim despre un adevarat stil de viata.

Ca sa faci onoare trendului „no make-up make-up” trebuie sa fii de acord cu faptul ca frumusetea vine din interior! Trademark-ul unui machiaj invizibil consta in pasii pe care ii parcurgem inainte de aplicarea oricarui produs pe piele. In termini de skincare, se cauta un boost de hidratare si tonifiere al acestui invelis al personalitatii noastre: rutina de seara si de dimineata, serurile, cleansing-ul corect si spf-ul aplicat zilnic sunt cheia unui ten gata sa radieze fara a da semne ca poarta cea mai mica urma de adjustment-uri. Sigur ai auzit cliseul ‘fata ta e o panza ce urmeaza a fi pictata’, insa de data asta, pentru look-ul no make-up, fata ta e deja o opera de arta ce doar urmeaza sa treaca prin cel mai fin si neinvaziv proces de restaurare.

Straturile de machiaj se suprapun in layere subtiri, cu o opacitate cat mai mica, fie uniform, fie punctual, peste ariile cu probleme. Te joci cu lumina, cu nuantele fondului de ten, cu subtonul pielii si cu textura porilor ca un pointillist care alege cea mai subtire pensula incat sa mascheze orice imperfectiune. No make-up make-up se defineste prin lejeritatea pe care o emana, prin nonsalanta cu care poti spune ‘asa m-am trezit’, desi porti seruri cu acid hialuronic, balsam de buze peste masca si scrub-ul aplicate in prealabil, concealer, fond de ten cu acoperire redusa, gel transparent pentru fixarea sprancenelor, pudra translucida, mascara si spray de fixare. Dar le-ai aplicat in cantitati microscopice, le-ai estompat cu degetele, le-ai analizat in oglinzi cosmetice si le-ai verificat sub diferite conditii de iluminare ca si cand ti-ai face debutul intr-un blockbuster Hollywoodian. Chiar daca publicul tau sunt colegii de munca, prietenii pe care ii vezi zilnic, un strain pe strada sau un follower loial, vei imparti intrebarea ‘cum reuseste sa arate asa?’ cu Nicole Kidman, Kate Winslet, Amanda Seyfried, Jessica Biel sau Cate Blanchett.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA