Să fii o femeie sexy, nu e nevoie sa fii o femeie frumoasa” . E secretul care rămâne în posesia noastră atunci când o parafrazăm pe Linda Cantello, make-up artista căreia cultura pop i-a atribuit brevetul pentru inventarea celebrilor smoky eyes.

Povestea din spatele lookului pare totuși la fel de fumegândă ca machiajul în sine, pentru că nu poți distinge exact când a început trendul sau când nu a fost vreodată la moda. Cert este că ochii oricui vor clipi mai senzual purtând o pleoapa smoky.

Pentru o privire pătrunzătoare, care să fascineze și să ghideze atenția celor din jur spre ceea ce ai tu de spus, trebuie să decizi dacă doar mascara e de ajuns. În cazul în care vrei să mergi mai departe, smoky eyes e răspunsul care nu va da niciodată greș.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Execuția da naștere efectului, dar nu uita că a fi sexy e o stare de spirit. Din Egiptul Antic și până in resetul cultural al anilor 90, machiajului ochilor a suferit o serie de modificări atât estetice cât și funcționale, prin  felul în care a fost purtat, văzut, simțit, deconstruit, repus în valoare, apreciat sau blamat.

O sclipire cinematică în privirea lui Liz Taylor sau o scăpărare moderna în cea a Evei Green sunt accentuate sub fardul tulbure al lookului smoky. Gândește-te că nu există limite, nici în ce urmează să faci purtând acest machiaj, nici între straturile de fard care îl compun. Nu există vreo separare intre nuanțe, nu trebuie să se vadă nicio delimitare.

Regulile sunt maleabile, dar încep să se întrevadă mai clar atunci când pui un look smoky în analogie cu unul grafic. Un ochi smoky trebui să emane sex-appealul în cea mai lejeră forma a sa. Nu ar trebui să arate ca și când l-ai plănuit, ci că și când ți-a ieșit din greșeală.

Varianta clasică presupune folosirea unui creion dermatograf aplicat cât mai aproape de linia genelor care se alungește într-un gradient nedeslușit spre sprâncene. Atât timp cât se obține o umbră nedefinită care să îmbrace ochiul, poți să te joci cu nuanțele, cu texturile, cu produsele pe care le folosești, de la eyelinere lichide la glossuri cu iridiscențe surprinzătoare. Nu ai nevoie de mai mult de trei minute pentru a parcurge acești pași, însă cu siguranță celui care te va privi în ochi îi va trebui mai mult de atât să își pună ordine în idei.