Deși lucrează cu alte proporții, există aplicări ale machiajului care apropie această artă de complexitatea picturii. Câteva case de modă importante au implementat în colecții recente look-uri grafice, similare tatuajelor în termeni de complexitate, însă realizate exclusiv cu produse cosmetice, pigmenți sau autocolant. E cazul look-ului din dreapta, semnat de Pat McGrath. Și pentru că ocaziile care merită îți cer un upgrade în termeni de make-up, e bine să știi ce instrumente ai la îndemână ca să te transpui în propriul tău show haute couture.

Tatuajele faciale nu sunt rezervate doar vedetelor din industria muzicală și cu siguranță nu trebuie să fie permanente. Istoria însemnelor faciale e una complicată. Ele apar în rândul subculturilor marginale, respinse de societate, ca o formă de protest vizual. Ajung apoi în subcultura punk și decenii mai târziu, sunt absorbite în industria muzicală, obișnuindu-ne cu ele în rândul rapperilor. Protestul vizual al tatuajelor faciale și al tatuajelor în general își schimbă valența în timp și sunt înglobate în cultura pop în anii ’90 și 2000. Ele rămân însă un tip de comunicare distinctă, bold și de aceea pot fi integrate în make-up, chiar dacă nu în forme permanente. În termeni de aplicare, eyeliner-ul grafic te încurajează să cauți geometrii diverse și să lași în urmă clasicul cat-eye. Liniile și formele realizate cu ajutorul eyeliner-ului sunt însă doar una dintre opțiunile tale. Sunt sigură că-ți amintești guma de mestecat cu tatuaje, prezentă prin mai toate alimentarele acum mai bine de zece ani. Nu-ți fie teamă să te reîntâlnești cu copilul de odinioară, pentru că în rândul trendurilor de beauty găsim acum reutilizări ale acestei amintiri a copilăriei: tatuaje temporare transformate în accesorii de make-up. Ele sunt implementate în multiple forme, însă printre cele mai populare se numără aplicarea unui gloss cât mai intens peste tatuaj.

Fie că ți-ai propus să strălucești în feed-ul urmăritorilor sau pur și simplu îți dorești să experimentezi cu posibilitățile picturale ale machiajului, eyeliner-ul grafic și tatuajele temporare îți vor deschide un întreg nou univers.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA