Cu riscul de-a suna cheesy, Valentine’s înseamnă mai puțin machiajul de seară sau cosmeticele scumpe care-l alcătuiesc, ci liniștea și căldura de-a fi lângă el. Sau lângă ea. Însă machiajul, la rândul lui, ar trebui, poate, să fie mai puțin despre celălalt, despre impresii și aparențe, și mai mult despre tine – despre încredere în sine și confort. Iar ca să le obții, nu trebuie musai să ai pe cineva. Dacă date-ul de diseară te-a trimis, totuși, în nesfârșite căutări ale tușei finale pentru look-ul de Valentine’s, nu mai căuta. Ai nevoie de doar două cuvinte – nu, nu acele două cuvinte – ci vinyl lips.

Gloss-ul cu efect de vinil și-a făcut intrarea relativ recent în industria beauty, detronând rujul mat care a dominat atât podiumul, cât și look-urile day-to-day. Dacă finisajul mat a ajuns treptat să devină un fel de aliment de bază al machiajului buzelor, tendințele de make-up fac loc strălucirii de vinil. Trendul își are originea și a devenit, într-un fel, sinonim cu machiajul anilor ’80 – cu eleganța și rafinamentul pictorialelor de modă specifice perioadei. Iar în prezent, odată cu întoarcerea industriei cu fața spre trecut, anii 2000, cu luciul debordant atât de caracteristic, au dictat direcția de mers a formulelor cosmetice în ultimul an. Vinlyl lips nu înseamnă aplicarea unui simplu luciu, nu e trendul douămiist al buzelor cu aspect ultra-hidratat, ci devine o formă mai degrabă elegantă, glamour a machiajului buzelor, efectul fiind unul asemenea latexului. Ce oferă unicitate acestei formule nu e atât strălucirea, cât mai ales intensitatea culorii, compoziția fiind mult mai densă, similară vopselei. Dacă finisajul rujului mat îți permite aplicări mai extravagante în zona ochilor, cel cu efect de vinil îți pune instantaneu buzele în centrul vizual al privitorului, complimentându-le geometria și oferindu-le plinătate.

„Roșu se protejează pe sine. Nicio altă culoare nu e la fel de teritorială, nu face atâtea revendicări.”, declara Derek Jarman în cartea sa de cromatică. N-o lua ca pe o invitație directă, tu hotărăști ce culoare-ți vine. Însă dacă de Valentine’s mizezi pe tonuri de roșu, te invit să-ți alegi cu atenție revendicările.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI