• Prof. Dr. Olga Simionescu îţi spune că pentru un om neantrenat purtatul măştii timp de 8 ore este dificil
  • Prof. Simionescu: Cred că pentru serviciu se vor impune reguli de izolare altfel, cu paravane
  • Prof. Simionescu: Dacă porţi constant o mască timp de 4 ore te expui la iritaţii şi reacţii adverse

În Ordinul privind obligativitatea purtării măştii de protecţie citeşti negru pe alb că trebuie să porţi masca de protecţie în orice spaţiu public închis, deci şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în oricare din spaţiile închise ale incintei. Asta nu-i de ici, de colo, îţi spun medicii.

„Un om când se duce la serviciu nu poate să stea 8 ore cu masca aceea că se sufocă, mai ales dacă nu este un om antrenat, un medic, personal care toată ziua să poarte mască. Cred că pentru serviciu se vor impune reguli de izolare altfel, cu paravane”, spune Prof. Dr. Olga Simionescu

Autorităţile îţi mai spun şi să schimbi masca o data la 4 ore, sau când se deteriorează.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Masca nu trebuie în niciun caz spălată, nu e o lenjerie intimă să o spălăm, şi nu trebuie ţinută mai mult de două ore PLUS TC 18.40 – 18.44 În 4 ore când porţi constant o mască te expui deja la iritaţii şi reacţii adverse dificile”, a adăugat medicul.

Prof. Dr. Simionescu îţi explică şi că, dacă eşti afară, în spaţiu deschis şi faci sport nu trebuie să porţi mască, pentru că trebuie să ai acces neîngrădit la oxigen.