Îți aduci aminte să fi avut limba albastră de la un remediu preparat de părinții sau bunicii pentru durerile din gât?

Ți-ai dat seama că îți vorbesc de albastru de metilen și te întrebi cum a ajuns să fie cunoscută această substanță care are multiple beneficii asupra organismului.

Albastru de metilen este un colorant organic care a fost prima oară sintetizat în secolul al XIX- lea, de germanul Heinrich Caro.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

La câțiva ani mai târziu, în 1891, au fost evidențiate proprietățile medicale ale albastrului de metilen de doctorul Paul Ehrlich care a observat în timpul unor experimente că această substanță poate combate parazitul malariei și l-a aplicat soldaților americani.

Iar până la începutul secolului XX , substanța a fost utilizată împotriva tuturor tipurilor de malarie și uneori ca și antibiotic.

Astăzi albastru de metilen este folosit sub formă de remediu, împreună cu plantele medicinale și uleiurile esențiale în tratarea infecțiile urinare, calmarea durerilor gâtului dar și la menținerea confortului repirator contribuid la o bună funcționare a sistemului imunitar.

Dacă ai tensiunea mică, un pic de albastru de metilen te va ajuta să îți crești tensiunea arterială. Mai mult stimulează retenția memoriei și îmbunătățește anumite funcții cognitive ajutând la eliminarea fricii din memorie și a depresiei.

În doze mici albastru de metil este un bun neuroprotector împotriva accidentului vascular și al bolii Parkinson. Protejează creierul de boli prin actiunea sa antioxidantă.

Acum că ai aflat în câte feluri poți folosi albastru de metil, nu ezita să îl ai în casa ta printre remedii, te asigur că îți va face viața mai albastră.