ASTERUL este o floare originară din Eurasia și America de Nord, care face parte din familia Asteraceae.
Legenda spune că din lacrimile zeiței Astraea, zeița inocenței și a purității, odată căzute pe pământ, ar fi răsărit florile în formă de stea.
În Roma Antică, florile erau emblema lui Venus, zeița iubirii și a frumuseții.
De aceea grecii și romanii nu ezitau să împodobească altarele lor cu aceste frumoase flori, pentru că știau că sunt sacre pentru zei.Mai mult aceștia făceau un unguent din asteri ca tratament pentru mușcăturile de câine. În medicina chineză, asterul era folosit pentru a trata afecțiunile pulmonare, epilepsia, hemoragiile sau malaria. Se mai credea că floarea ajuta la creșterea circulație sângelui, si era un remediu excelent pentru gripă.
În Europa medievală, se credea că floarea posedă puteri magice, alunga serpii, și îndepărta spiritele rele și influențele negative. Se obișnuia să se pună buchețele uscate la uși pentru protecție.
Indienii Chippewa fumau rădăcina de aster amestecată cu tutun, pentru a atrage vânatul.
În Anglia, asterii sunt denumiți în mod obișnuit margarete Michaelmas, deoarece de obicei florile înfloresc în același timp cu sărbătoarea Sfântului Mihail. În epoca victoriană, asterii erau priviți ca un simbol al farmecului datorită aspectului lor strălucitor. Iar
floarea aster era dată în dar atunci când se voia să se comunice sentimente de iubire și de afecțiune.
Floarea a fost o inspirație și pentru Claude Monet, faimosul pictor impressionist francez, care a pictat Vase of Asters în anul 1880. Asterii sunt favoriții multor grădinari datorită frumuseții lor, dar sunt iubiți și pentru semnificațiile lor simbolice. Se crede că purtarea sau creșterea acestor flori în grădină va atrage dragostea și fidelitatea.
Asterii se mai oferă la aniversarea de 20 de ani a nunții pentru ca florile ar reprezenta trăsăturile cuplului pe care le-a câștigat în cele două decenii de parteneriat. Plantează aceasta floare în grădină pentru a aduce dragostea sau arde-o uscată alături de tămâie pentru a spori vibrațiile iubitoare și emoțiile sănătoase.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID