Brusterele este una dintre cele mai utile plante vindecătoare, cu origini în Europa și în unele părți ale Asiei.
În magia populară, brusterele era considerat o plantă puternică care proteja casa și grajdurile.
Brusturele era sacru pentru „ursul ceresc”, Thor. Și cum zeul domnea peste furtunile de vară, planta era strânsă în mijlocul verii și pusă pe casă pentru protecție împotriva fulgerelor.
La sfârșitul evului mediu, brusturele era încă înșirat peste uși sau împletit în păr pentru a alunga răul. Mai mult planta era un ingredient principal în rețele medicinale și în cele de fabricare a berii.
În America de Nord, vechii herboriști, foloseau semințele de brusture pentru a trata bolile de piele, în timp ce în China semințele erau folosite pentru a trata durerile de gât sau răceala și gripa.
Nativii din Hawaii îi atribuie rădăcinii de brusture abilități care cresc puterea și rezistența organismului. Astfel de câte ori au de făcut o sarcină grea pot spune „Am nevoie de gobo”. Aceștia îl numesc gobo după numele lui japonez.
Toate părțile plantei, rădăcina, frunzele și semințele sunt foarte valoroase din punct de vedere medicinal.
Rădăcinile plantei au o putere extraordinară de detoxifiere, curăță sângle, ficatul și elimină otrăvurile din organism. De asta se folosește în diverse formule pentru a elimina negativitatea.
Brusturele este foarte popular în bucătăria asiatică, atât în Japonia, cât și în China. Rădăcina proaspătă este curățată tăiată în rondele subțiri care se adaugă la supă. Bulionul de miso cu brusture și alte legume este o supă foarte populară în Japonia.
Și dacă vrei să ai părul frumos și strălucitor ca Thor, uite o rețetă magică dată de strămoși. Amestecă o cantitate egala de brusture și urzică, lasă la fiert 30 de minute, las-o să răcească și după clătăște-ți părul. Cum rădăcina de brusture a fost folosită pentru protecție, poți să o folosești ca amuletă. Iar o infuzie din rădăcini de brusture îți va aduce claritate, vitalitate și curaj.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE