Busuiocul este o plantă originară din India, cultivată de peste 5.000 de ani despre care se spune că este planta lui Krishna și a lui Vishnu. Bunii hinduși nu se culcă fără o rămurică de busuioc pe piept, care îi duce în timpul somnului pe tărâmurile paradisiace.

Din India, busuiocul a fost transportat în Orientul Mijlociu, unde egiptenii antici îl foloseau ca parte a procesului de mumificare.

La greci și în aproape toate tarile crestine, busuiocul este considerat plantă sacră. Agheasma se face cu ajutorul busuiocului, si cu un buchet de busuioc se imprastie apa sfânta.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dar dincolo de dimensiunea spirituala si magica, busuiocul mai are o calitate importanta – aceea de plantă vindecatoare. Frunzele acestei plante sunt un tonic excellent pentru sistemul nervos și contribuie la întărirea memoriei. De asemenea, stimulează mintea conştientă şi sentimentele de fericire.

Astăzi busuiocul este popular în bucătăria asiatică dar mai ales (si) în cea italiană unde pastele nu au savoare fără faimosul pesto.

Dacă vrei împlinire, dragoste și sănătate în viața ta, încearcă să consumi mai des planta magică.

Iar dacă vrei să întinerești, pune seara într-un litru de apă, 3 crenguțe de busuioc, iar dimineață filtrează și bea conținutul în loc de apă. Vei vedea că te vei simți mai tânăr și frumos.