Arborele de cacao, Theobroma cacao ne duce înapoi în trecutul îndepărtat, la civilizațiile antice Mayașe, Toltece și Aztece.

„Theo” înseamnă „mâncare”, iar „Broma” înseamnă „Dumnezeu”.

Se credea că arborele de cacao vine din paradis, mai ales că băutura obținută din fructele sale îți dădea puteri divine.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Legenda spunea că cel care bea băutura xocolat, primea înțelepciune, putere sau fertilitate. Datorită credinței în acestă legendă, Imperiul aztec a numit băutura „ aurul negru’’.

Mai mult boabele de cacao au fost folosite ca unitate monetară și ca unitate de măsură. 400 de boabe de cacao echivala cu un Zontli și 8000 egala un Xiquipilli. În timpul războaielor lor cu aztecii și mayașii, metoda preferată a poporului Chimimeken de a percepe taxe în regiunile cucerite a fost sub formă de boabe de cacao. Cu 10 boabe de cacao se putea cumpăra un iepure și un sclav pentru 100 de boabe.

O legendă aztecă relatează cum zeul Quetzalcoalt i-a făcut cadou ultimului rege mexican Montezuma, arborele de cacao pentru a se bucura de el.

Dar ceilalți zei s-au supărat pe Quetzalcoalt pentru că ei nu mai erau singuri proprietari ai elixirului divin. Aceștia l-au alungat Olimpul zeilor,promitându-i că îl vor admite după câțiva ani când acesta se va întoarce pe mare.

Această legendă bine cunoscută i-a indus în eroare pe azteci la debarcarea lui Hernan Cortes în 1520.

Acesta a fost primit cu toate onorurile unui zeu, crezând că omul care venea pe mare era însuși Quețalcoalt. Mai mult Montezuma, le-a oferit spaniolilor boabe de cacao, cadou care a determinat viitorul Lumii Noi, dar și drumul ciocolatei spre Europa. Un alt obicei păstrat din timpurile străvechi este ceremonia sacră de cacao. Prin acestă ceremonie spirituală, cacao te ajută să explorezi adâncimea sufletului tău. Este un ghid pentru capacitatea ta de vindecare și de conectare.

Mai mult îți deschide inima, dezvoltă creativitatea, îmbunătățește energia și te încurajează să vezi partea pozitivă a vieții.