Povestea cafelei începe în Etiopia, undeva în jurul anilor 850.

Cea mai răspândită legendă despre descoperirea cafelei și utilizarea ei ca băutură este cea a ciobanului Kaldi. Se spune că acesta a observat un comportament oarecum ciudat atunci când caprele ingerau niște fructe roșii atunci când le-a dus la păscut în regiunea Kaffa.

Caprele au început să sară și să alerge cu o euforie debordantă. Curios, Kaldi a cules câteva dintre aceste fructe și le-a dus la o mânăstire unde călugării le-au fiert.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Conținutul băuturii a fost destul de neplăcut, ceea ce a determinat călugării să arunce fiertura în foc. Aroma boabelor prăjite a umplut camera de un miros îmbietor, ceea ce i-au făcut pe călugării să o încerce din nou.

Efectul stimulant al băuturii le-a permis călugărilor să stea treji în nopțile lungi de rugăciune.
În mitologia greacă, zeița cafelei se numește Bistrea.

Legenda spune că, Zeus s-ar fi pierdut prin tropice visând la o femeie cu părul negru și lung, cu un parfum între dulce și amar.

Când s-a trezit, a simțit că aroma venea de la un arbust cu fructe roșii pe care l-a numit arbore de cafea. Și de aici a creat băutura mult consumată.

O altă legendă islamică spune că profetul Mahomed s-a îmbolnăvit atât de rău, încât nu a mai putut să se roage lui Dumnezeu. Așa că Arhanghelul Gabriel a coborât din cer cu un vas cu o băutură întunecată