Caprifoiul este cunoscut în popor precum Mâna Maicii Domunlui. Nu întâmplător, pentru că florile lor au un parfum magic și proprietăți vindecătoare.

Această plantă cățărătoare este originară din țările asiatice, dar crește peste tot și în Europa.

În mitologia greacă, tânărul Daphnis și Cloe se puteau iubi doar atunci când caprifoiul înflorea. Daphnis l-ar fi rugat pe zeul iubirii, Eros, ca planta să înflorească mai mult de un sezon, pentru a petrece mai mult timp cu persoana iubită. Iar de atunci caprifoiul înflorește continuu, din mai până în iulie.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE
CE FILME VEZI DE PAȘTE
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI

În medicina tradițională chineză, floarea de caprifoi, capătă proprietăți ,,reci’’ ceea o face ideală pentru eliminarea toxinelor și a căldurii din corp. Ajută la tratarea febrei și a epidemiei de gripă.

În schimb nativii americani fierb frunzele proaspete de caprifoi cu apă pentru a accelera procesul de vindecare al rănilor.

În mod magic, caprifoiul este folosit pentru tot felul de vrăji de „îndulcire”. Acesta poate spori dragostea și sexualitatea, dar este și cultivat pentru noroc și prosperiate.

La fel ca majoritatea florilor amețitoare, caprifoiul are asocieri folclorice cu viziunea psihică și visarea. În Enciclopedia ierburilor magice, se spune că zdrobirea ușoară a florilor proaspete care apoi se frecă pe frunte ar spori abilitățile psihice.

Florile puternic aromate au proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antivirale. Mai mult conțin calciu, magneziu, potasiu și vitamina C.

Bobocii florilor, care se culeg la începutul verii, se folosesc sub formă de infuzie care are un efect calmant, expectorant, laxativ, antimicrobian și diuretic.

O plantă de caprifoi care crește în afara casei va atrage dragostea și bogăția, dar va proteja grădina de influențele negative. Mai mult aceste flori sunt un deliciu pentru zâne care sunt vrăjite de mirosul îmbietor.

Mirosul de caprifoi se spune că limpezește mintea, ascute intuiția, încurajează visele psihice, îndulcește orice dispoziție și stimulează generozitatea.