Cardamomul  este considerat unul dintre cele mai vechi condimente din lume, cu o istorie de peste 4 000 de ani. Acesta este originar din munții Ghat din sud-vestul Indiei, dintr-o zonă cunoscută și azi ca Dealurile Cardamom. Face parte din familia ghimbirului, cu două soiuri cunoscute Eletteria cu semințele verzi și Amomum cu semințele maro.

Indienii antici foloseau cardamomul în scopuri medicinale în tratarea diverselor boli dar și în ceremonii pentru a aduce un omagiu recentului decedat.

Papirusul Ebers, care datează de acum aproximativ  1.500 î.Hr, relatează că egiptenii foloseau cardamomul în practicile ritualice, în procesele de îmbălsămare dar și ca medicament. Mai mult mestecau păstăile pentru a-și curăța dinții și împrospăta respirația.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Se spune că Occidentul a primit primul gust de cardamom atunci când Alexandru cel Mare l-ar fi adus din India. Acesta a devenit cunoscut în Europa pentru că ameliora problemele digestive.

Pliniu cel Bătrân îl menționează ca îngredient în parfumul egiptean Metopium. Romanii îl încorporau în parfumuri alături de șofran și smirnă. Iar grecii în unguente și uleiuri aromatice.

Condimentul a fost un ingredient în unele versiuni ale tămâii egiptene antice numită kyphi, care era folosită ca medicament și ca un înlocuitor pentru scorțișoară.

Vikingii călători au descoperit cardamomul în timpul călătoriilor lor în Constantinopol, de l-au adus în Scandinavia unde rămâne și astăzi foarte popular.

În Asia și Africa, condimentul a fost folosit în bucătărie pentru a da aromă alimentelor dar și pentru proprietățile afrodisiace.

Ca un condiment cald, cu o notă de dulceață, acesta și-a găsit drumul în multe poțiuni de dragoste, mai ales că de-a lungul timpului a fost asociat cu Venus, zeița dragostei.