Ceapa este una dintre cele mai vechi surse de hrană din lume. Strămoșii noștri au descoperit și au început să mănânce ceapă sălbatică cu mult înainte ca agricultura sau chiar scrisul să fi fost inventat.

Urmele de ceapă recuperate din așezările din epoca bronzului din China sugerează că ceapa a fost folosită încă din 5000 î.Hr.

Chiar dacă originile plantei nu sunt clare, unii cred că ar provenii din Asia Centrală, alții din Iran sau Pakistan.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Ceapa a fost un element de bază în dieta multor civilizații antice. Multe documente foarte timpurii descriu importanța acesteia ca aliment și despre utilizarea sa în artă, medicină și în ritualurile de mumificare. S-au găsit urme de ceapă în mormântul faraonului Ramses al IV-lea. Se pare că ceapa alături de usturoi, ar fi fost principale alimente ale muncitorilor în timpul construcției a Marii Piramide a lui Keops.

Egiptenii se închinau la bulbul de ceapă și o venerau, crezând că inelele sale concentrice simbolizau viața veșnică. De asemenea, aceștia credeau că ceapa absoarbe energia negativă și impuritățile.

Sportivii greci consumau cantității mari de ceapă pentru a le „echilibra” sângele și a le îmbunătății priceperea atletică. În medicina romană antică, se recomanda masajul cu ceapă tăiată crudă în urma unui exercițiu întins, în timp ce Gladiatorii o frecau de corp pentru a-și tonifica mușchii.

Nativii americani în schimb foloseau ceapa sălbatică pentru a trata răceala, tusea, astmul și problemele de respirație. Tratatele medicinale indiene recomandau ceapa pentru sănătatea articulațiilor și a ochilor.

Astăzi ceapa face parte din aproape orice mâncare. Ajută la întărirea sitemului tău imunitar, ajută la controlul zahărului din sânge și accelerează procesul de vindecare. Dacă adulmeci o ceapă tăiată vei curăța sinusurile și vei putes să respiri mai bine. Pusă sub pat ar ajuta la ameliorarea febrei. Cultivă ceapa în jurul casei tale sau chiar pe balcon pentru a crea o barieră de protecție în jurul proprietății tale.

Iar dacă spațiul tău are nevoie de curățare energetică, lasă o ceapă să absoarbă negativitatea.