Chimenul face parte din familia pătrunjelului și este obținut din sămânța uscată a plantei Cuminum Cyminum. Acesta își are originea în Asia de Vest, unde a fost cultivat din timpuri biblice. Condimentul apare în Biblie, atât în Vechiul Testament, cât și Noul Testament.

În urmă cu 5000 de ani, egipteni considerau chimenul drept una dintre cele patru semințe afrodisiace, împreună cu anasonul, feniculul și coriandru. De aceea, puneau condimentul drept ofrandă în mormintele faraonilor.

Popularitatea chimenului în Mesopotamia antică este arătată în cea mai veche colecție de rețete din lume, Yale Culinary Tablets , care datează din anul 1750 î.Hr.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

În Grecia antică, chimenul simboliza zgărcenia. Se spunea despre persoanele care țineau pumnii prea strânși că au mâncat chimen. Marcus Aurelius, cunoscut pentru zgârcenia sa, ar fi avut și porecla de „Cuminus”. Mai mult aceștia credeau că chimenul simbolizează dorința și era folosit ca condiment de masă alături de sare și piper.

Chimenul a fost folosit de secole în vrăjile de dragoste. Obișnuia să pună Chimionul măcinat se oferea într-o pungă, iubitului pentru a stimula loialitatea.

De asemenea, că pe miri îi așteptă o viață fericită dacă purtau pe tot parcursul ceremoniei de nuntă, semințe de chimen.

În Asia, după ce chimenul este udat cu vin, semințele pot fi folosite pentru a face poțiuni de dragoste și a aprinde pasiunea.

În India pe lângă faptul că este unul dintre ingredientele principale ale pudrei curry, ocupă un loc important în medicina ayurvedică și unani.

Aroma pământoasă a fost descrisă de unii parfumieri ca fiind masculină și adesea este regăsită în produsele pentru bărbați. Unele femein spun că aroma ‘’sexy” ar stimula dorința. Poate de aceea, condimentul este atât de popular în America Latină.

Dacă pui punguțe pline de chimen, printre haine, va ține moliile și insectele departe de dulapurile tale.
Dacă vrei să protejezi spațiul personal sau afacerea ta, poți să arzi pe cărbune, puțin chimen amestecat cu tămâie. Poartă semințele cu chimen într-o punguță pentru a aduce liniște sufletească.