Coada șoricelului  este cunoscută sub numele de Achillea Millefolium. Ea face parte din familia de margarete Asteracee. Dovezile istorice spun că planta ar fi fost folosită în tratamentul inflamației și durerii de către oamenii de Neaderthal  cu peste 50.000 de mii de ani în urmă. Coada șoricelului este originară din climele temperate din Asia, America de Nord și Europa.

Proprietățile magice ale plantei includ vindecarea, echilibrul, iubirea și protecția.

Primele relatări istorice care vorbesc de coada șoricelului sunt  cele din timpul Războiului Troian. Legenda spune… că eroul grec Ahile a folosit planta pentru a-și trata rănile sale și ale soldaților. De aici și denumirea latină a plantei Achillea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Nativii americani au îmbrățișat de multă vreme proprietățile medicinale ale plantei. Amerindieni Navajo îl consideră un medicament de viață, folosindul ca analgezic în tratarea arsurilor. Iar Indienii Ojibwe fumează uneori florile în scopuri ceremoniale.

Îndrăgostiţii îşi trimiteau flori de coada şoricelului pentru a păstra cuplul legat timp de şapte ani.

Cel mai amuzant un mit amuznt este cel al persoanelor care căutau să vadă dacă sunt iubite de o anumită persoană. Aceștia își puneau  frunzele de coada şoricelului în nas şi spuneau o incantaţie.

Planta este atât de miraculoasă  încât și păsările o folosesc  pentru a-și construi cuiburile lor.

Astăzi planta care crește pe toate plaiurile românești, este un ajutor esențial pentru sănătate în tratarea multor afecțiuni. Calmează durerile musculare și vindecă rănile

Promoveză circulția sângelui, reglează și stimulează ficatul prin acțiunea sa tonică. Este un puternic antioxidant prin conținutul ridicat de flavonoide, calmând multe simptome comune ale răcelii și gripei.

Sub formă de ceai prin proprietățile sale răcoritoare ajută la scăderea febrei, inducând transpirația fără a crește temperatura corpului. Iar un buchețel de coada șoricelului atârnat deasupra patului îți va aduce mai multă liniște și pace.