Cuișoarele sunt mugurii florilor arborelui de cuișoare, arbore veșnic verde cunoscut sub denumirea de Syzygium aromaticum. Originar din insulele Molucca, insule situate în estul Indoneziei cunoscute ca și Insulele Mirodeniilor.

Băștinași de aici plantau un puiet de cuișoare pentru a anuța nașterea unui copil. Și se ocupau de acest pom pentru ai asigura bunăstarea copilului pe parcursul vieții.

Cuvântul „cuișoare” provine din vechiul cuvânt francez clou și cuvântul latin clavus, care înseamnă cui, care se referă la forma lor unică. Mugurii florali uscați erau comercializați în mod regulat către Roma Antică și China.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

În timpul celei de-a doua dinastii imperiale, dinastia Han se obișnuia să se mestece cuișoare pentru reîmprospătarea respirației, mai ales când te adresai imperialității.

Cuișoarele se numărau printe condimentele și bunurile de lux comercializate pe vechea rută a Tămâiei.
Cuișoarele erau atât de apreciate, încât doar bogații și-le permiteau. Așa condimentele au ajuns să fie asociate cu prosperitatea.

În Roma antică erau atât de venerate încât au devenit mai apreciate decât aurul.

Celebrul poet italian Dante Alighieri vorbește despre cuișoare ca de un bun de lux în Divina Comedia.
Comerțul cu cuișoare este menționat în poveștile O mie și una de nopți, unde se spune că Simbad Marinarul a cumpărat și vândut cuișoare.

Până în secolul al XVIII-lea, cuișoarele erau în mod obișnuit împinse în portocale și oferite ca cadouri în timpul Crăciunului pentru protecție și noroc pentru noul an.

Se crede că cuișoarele alungă energia negativă și promovează claritatea minții. Uleiul esențial de cuișoare este folosit ca analgezic pentru urgențele dentare în multe țări dar și un ingredient popular în apele de gură.

Condimetele sunt un ingredient important al ceaiului indian Masala Chai. Acesta se obține din preparea ceiului negru, cu un amestec de condimente, inclusiv cuisoare.

Pentru a atrage energia pozitivă in viata ta arde cuisoare pe discul de cărbune. Împreună cu rozmarinul va menține fericirea căminului tău.

Înșiră cuișoare pe un fir roșu și poartăle ca un colier pentru a-ți curăța aura și risipi negativitatea.