Dalia este o floare originară din America de Sud, mai exact din Mexic și la ora actuală există peste 14.000 de soiuri care se cultivă pe scară largă în Europa și America de Nord.

Renumite pentru florile lor strălucitoare care te încântă pe tot parcursul anului, au fost numite „Les Etoiles de Diable” (Stelele Diavolului) în Franța dar și „Cactus dahlia”. Iar marginile petalelor sale care s-au rostogolit în interior, mai degrabă decât în exterior, au revoluționat lumea florilor.

Descoperite de conchistadorii spanioli, dalia nu a avut de la început un success răsunator în Europa. Menționată pentru prima data în 1615, este uitată până în 1787 când o expediție a trimis semințele în Europa. Dar rămâne pastrata ca un secret inaccesibil oricărui muritor. Josephine Bonaparte cultivă primele dalii în grădina ei de la Malmaison. Întrucât valoarea daliilor ajunge să se apropie de cea a diamantelor, împărăteasa îngrijea personal aceste flori, pentru a preveni înstrăinarea bulbilor. Cân o prietenă de la curte a pus la cale să fure niște tuberculi acesta a fost pedepsită sever de împărăteasă.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Până când ajunge la Berlin la începutul secolului al XVIII-lea și ia numele botanistului Andres Dahl.
În epoca victoriană, floarea daliei, avea o semnificație profundă. Era un simbol al demnității și eleganței, dar putea însemna o schimbare sau o călătorie.

Dacă simți puternic trecerea la vremea mai rece, dalia va fi aliatul tău. Te va reconecta la sentimentul de fericire și va ajuta să îți aducă un pic de optimism și încredere în sinele tău. Iar dacă vrei să te simți mai frumoasă și plină de putere, fă o baie într-o cadă plină cu flori de dalie. Sau freacă ușor petalele de corpul tău și te vei simți un pic mai luminoasă și magică. Dacă visezi flori de dalie să ști că norocul va veni în calea ta.