Atunci când sărbătorești Paștele în familie, pregătești tot felul de bunătăți culinare de care să se bucure toți invitații. Chiar dacă este un moment de celebrare, dacă ai ținut post trebuie să ai grijă ce mănânci, pentru a nu transforma masa de Paște într-un mic „șoc” pentru stomac.
Acum hai să vorbim despre ce poți face ca să te bucuri de mâncare fără să ai probleme digestive.
După post sau o perioadă de alimentație ușoară, e bine să introduci alimentele mai grele treptat. Poți începe masa cu o salată, un pic de ciorbă sau legume gătite.
Mănâncă lent și mestecă bine pentru a nu înghiți aer și pentru a ușura procesul de digestie.
Și cum zice vorba ,,porțiile mici și dese cheia marilor succese,, gustă puțin din fiecare și de mai multe ori pe parcursul zilei. Cozonacul și Pasca sunt delicioase, dar mai bine le mănânci la 1-2 ore după masa principală. Iar un ceai de mentă, ghimbir, chimen sau anason îți poate veni în ajutor după masă.
Extractele din plante pot ajuta digestia în mod natural, fără să supună organismul la sinteza unor compuși chimici care ar putea creea dependență.
Extractul din frunze de Rozmarin este folosit tradițional pentru susținerea digestiei și reducerea balonării. Protejează ficatul și ajută la eliminarea toxinelor acumulate din alimente grase sau dulci.
Extractul din frunze de Anghinare contribuie la funcționarea normală a tractului intestinal prin stimularea producției de bilă și ajută la metabolizarea grăsimilor, dar și la echilibrarea nivelului de lipide din sânge după mesele bogate.
Inulina din Cicoare este un prebiotic natural care susține digestia, producția de fluide digestive, peristaltismul și sănătatea ficatului.
Extractul din fructe de Kiwi conține actinidină, o enzimă care ajută la descompunerea proteinelor și la reducerea disconfortului abdominal.
Extractul din rădăcină de Turmeric împiedică acumularea de grăsimi în organism ajutând ficatul să le elimine mai repede. Acum ști cum să ai grijă de digestia ta.
Paște echilibrat.
Advertisment