Floarea de Nu-mă-uita cunoscută și sub numele de ”for-get-me-not” face parte din familia Boraginaceae. Aceasta își are originile în Europa și Asia. Numele științific myosotis care se traduce ”ureche de șoarece” l-ar fi primit de la greci antici care credeau că frunzele mici și delicate seamănă cu urechile mici de șoareci. Floarea a fost cunoscută de-a lungul istoriei pentru frumusețea sa delicată și pentru simbolismul puternic al amintirii și loialității.

Floarea ”Nu mă uita” a devenit populară în multe culturi pentru că poartă cu ea povestea iubirii și a amintirilor eterne. O legendă germană povestește despre un cavaler care mergea cu iubita lui de-a lungul unui râu. Iar când acesta se oprește să îi culeagă un buchet de flori, cade în râu și curentul îl duce mai departe. In timp ce se îneca, aruncă florile iubirii către iubita și strigă Nu mă uita! O altă poveste care dă o notă romantică acestei flori este cea a lui Henric al V-lea al Angliei. Se spune că în timpul exilului său în Franța, înaintea domniei sale ca rege, acesta s-a îndrăgostit de o frumoasă femeie franceză. În timpul unei plimbări prin grădină, acesta rupe o floarea de ”Nu mă uita” și i-o oferă frumoasei femei spunându-i ”Ne m’oubliez pas” ca un semn al iubirii sale și al promisiuni că își va aminti întotdeuna de ea. Mai mult acesta a adoptat-o ca emblemă oficială în 1398.

O altă legendă povestește depre Iisus care a creat acestă floare din culoarea ochilor Feciorei Maria, astfel încât lumea să le poată vedea și aprecia. Un semn al faptului că Dumnezeu veghează mereu asupra oamenilor. Se crede că floarea are puteri magice protectoare dar și stimulatoare a dragostei. În unele tradiții, florile de ”Nu mă uita” erau utilizate în amulete sau vrăji pentru a atrage dragostea dar și pentru a păstra legăturile puternice între 2 persoane. Așa că dacă vrei ca persoana iubită să își amintescă de tine, oferă o floare de NU MĂ UITA.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
TU DE CE TE BUCURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE
CE FILME VEZI DE PAȘTE
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE