Floarea soarelui face parte din familia Asteraceae, cu origini în America de Nord.
Floarea soarelui este cunoscută de peste 3000 de ani pentru frumusețea ei vibrantă și pentru uleiul valoros.
Datorită faptului că floarea soarelui urmărește mișcarea Soarelui în timpul zilei, în căutarea luminii, a fost cunoscută ca un simbol al optimismului, devotamentului și evoluției spirituale.
Pentru nativii americani, floarea era sacră și era inclusă în ritualuri spirituale, inclusiv Dansul Soarelui. Semințele le măcinau și le transformau în făină. Mai mult, foloseau planta în scopuri medicinale dar și pentru materilele de construcție.
Pentru incași, floarea soarelui era imaginea lui Inti, zeul soarelui. Preotesele Inca purtau pe sâni discuri asemătoare floarei-soarelui făcute cu aur pur pentru al onora pe Inti. În mitologia greacă, floarea soarelui este asociată cu devotamentul și loialitatea. Se spune că o nimfă pe nume Clytie s-a îndrăgostit de zeul soarelui, Apollo, și încerca să-l urmeze peste tot. Dar zeul își pierde interesul pentru ea și se îndrăgostește de o altă nimfă, Leucothoe. Din gelozie, Clytie îi spune despre aventură tatălui nimfei Leucothoe. Acesta încearcă să rupă relația dintre cei doi. Furios, Apollo o transformă pe Clytie în floarea soarelui. Și cu toate astea, Clytie continuă să-și îndrepte privirea constant către zeul soarelui. Datorită loialității față de soare, aceasta este dăruită celor dragi ca semn de loialitate și adorație.
Floarea Soarelui a devenit un simbol al vitalității si tinereții, care urmărește întotdeuna lumina pentru a găsi bucurie în lucrurile simple.
Adaugă petalele de floarea-soarelui în cadă și lasă pielea să absoarbă energia fericirii. Pentru că floarea aduce bucuria și căldura soarelui în cele mai întunecate vremuri. Poartă semințe sau flori uscate într-un pliculeț pentru a atrage fericirea către tine, sau ofer-o cadou pentru a aduce noroc altuia. Iar dacă vrei să înveselești și să luminezi spațiul tău, adaugă în el un pic de floarea soarelui.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE