Fructele de Goji Berry sunt cunoscute de milenii, în China, pentru proprietățile vindecătoare.

Cărțile de medicină antică spuneau despre fructe că refac depozitele de lichide corporale, întăresc vederea și revitalizează pielea.

Aceste boabe, mici, roșii au mai fost numite și diamante roșii, deorece se spunea că acestea păstrau tinerețea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Potrivit unei legende chineze, acum mai bine de 2000 de ani, un medic curios a vizitat un sat, în care majoritatea locuitorilor erau cunoscuți pentru longevitatea lor, care trecea de 100 de ani.

Acesta a observat că cei mai în vârstă din sat locuiau lângă o fântănă, unde creștea fructe sălbatice de goji. Când fructele se coceau acestea cădeau în fântână, infuzind apa cu nutrienții magici. De aici el a ajuns la concluzia că longenvitatea avea de-a face cu fructele de goji.

Dar pe lângă viața lungă fructele de goji au mai fost asociate cu frumuseștea. Fetele din cele mai renumite familii beau ceai de goji pentru a rămâne tinere și frumoase.

Mai există povești despre celebrul herborist Li Quing Yuen din secolul al XVII-lea care ar fi trăit peste 252 de ani cu o dietă zilnică din fructele de Goji, ierburi și vin de orez.

Potrivit folclorului, oamenii care trăiesc în Himalaya sunt cunoscuți pentru că trăiesc între 120 și 150 de ani, tocmai pentru consumul zilnic de Goji Berry.

Astăzi fructele de goji sunt considerate un super-aliment, care revitalizează organismul prin conținutul bogat de antioxidanți, aminoacizi, oligominerale și Vitamina C.

Sunt ideale în situațiile de stres. Promovează o digestie mai bună, crește nivelurile de energie și îmbunătățește sistemul muscular și cardiovascular.

Micile fructe roșii cresc cantitatea de hormon uman de creștere, ceea ce le fac cel mai bun aliment din lume pentru longevitate.

Mai mult în medicina chineză, fructele de goji sunt cunoscute pentru că armonizează și măresc energia Yin a rinichilor și suprarenalelor, eliminând oboseala și epuizarea.

Dacă vrei să ai un sistem imunitar puternic și o viață mai lungă nu uita să adaugi în ceaiul tău fructe de goji.