Poate te-a prins o ploaie, poate ti-a fost frig sau poate ai muncit cam mult si imunitatea ta a scazut si te-a prins raceala.  Dar cum bine stii, raceala este una dintre cele mai frecvente infectii ale tractului respirator. Asa ca, daca vrei sa iti ameliorezi primele simptome ale racelii, poti sa incepi prin a te imbraca cu haine calduroase si a te incalzii cu un ceai aromatic. 

Recuperarea este foarte importanta. Sa te hidratezi bine. Infuzia cu ghimbir si miere de salcam, iti va da o respiratie usoara, te va incalzi si te va ajuta sa transpiri pentru a echilibra temperatura corpului. Mierea,  considerata – hrana vie -cu  peste 400 de nutrient si complexul puternic de vitamina B.

Consum-o pentru hidratrea gatului. Simpla sau intr-un ceai de plante medicinale. Uite ce te-ar putea ajuta. Ceaiul de scorțișoară iti va  reducerea inflamația gâtului, echinaceea iti va intari sistemul imunitar, cimbrisorul salbatic va lupta contra racelii si iti va elibera caile respiratorii. Iar daca vrei sa stimulezi transpiratia pentru a scadea febra, teiul este aliatul tau, iar pentru a dormi bine, proprietatile calmante si sedatieve ale roinitei te va ajuta sa treci usor peste noaptea grea si mai mult vei elimina toxinele din organism.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Din farmacia albinelor mai poti folosi elixirul numit propolisul. Este un analgesic, antiviral si un antiinflamator eficient, care stimuleaza sistemul imunitar si te ajuta sa elimini mucusul. Alimentatia este foarte importanta in timpul unei vindecari, asa ca mananca proteina slaba, multe legume si salate.

O supa de pui, multa vitamina C si o baie in cada la 37 de grade. Ofera posibilitatea celulelor de a se reincarca si de a reintineri, pentru ca in timpul repausului, organismul se vindeca cel mai mult. Pastreaza mintea cu o atitudine pozitiva, pentru ca gandurile optimiste poate modifica ADN-ul si vindeca doar prin puterea minti.

Asa ca, fii optimist si zambeste pentru ca o sa treci si peste asta. Astăzi ghimbirul este ingredientul principal din bucătăria asiatică care a câștigat popularitate peste tot în lume. De la cele mai sofisticate bucate, la băuturi și dulciuri, până la parfumuri. Rădăcina de ghimbir datorită gustului fierbinte are capacitatea de a stimula metabolismul și de a crește producția de căldură în organism.

De accea este un remediu excelent în a trata gripa sau răcela sau pentru a ameliora digestia. Efectele antioxidante ajută la curățarea corpului de toxine, îmbunătățind starea generală a corpului. Activează activitatea creierului și îmbunătățește memoria. Nu ezita să il folosești în ceai, alături de miere și lâmâine. Și de ce nu lasă-te inspirat și folosește-l în bucătărie, pentru a da un pic de căldură vieții.