Macul este o floare sălbatică care a fost domesticită pentru prima dată în Mesopotamia cu 5000 de ani î.Hr.

Asirienii au numit macul ,,Fiica Câmpurilor” pentru capacitatea sa de a hrănii solul și cerealele. Mai mult era considerat un simbol al vieții, fertilității și al morții.

Vindecătorii civilizațiilor antice cunoșteau proprietățile medicinale ale macului de a calma orice durere dar și opiul extras din el care avea calități sedative. Tabletele sumeriere menționau utilizarea opiumului ca analgezic și ca inductor de somn cu 5000 de ani în urmă.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Grecii considerau macii o sursă de fertilitate, sănătate și putere. Sportivii consumau un amestec de semințe de mac, miere și vin pentru a-și îmbunătății performanța.

Floarea de mac a fost asociată cu Morpheus, zeul somnului și al viselor, nume dat astăzi, medicamentului morfina, derivat din maci.

Se mai spune că, zeii greci i-au dat lui Demeter, zeița agriculturii și a recoltei, maci pentru a o ajuta să doarmă, atunci când Hades o fură pe fiica ei Persefona.

Floarea de mac a devenit un simbol al sacrificiului militar în timpul Primului și al Doilea Război Mondial. Iar după ce a fost descrisă în celebrul poem ,,In Flanders Fields’’scris de colonelul John McCrae, floarea a devenit un simbol al amintirii și al comemorării soldaților căzuți în război.

Macul are mai multe ingrediente active folosite în scopuri medicinale. Printre care morfina, codeina și tebaina, care sunt analgezice și narcotice care afectează sistemul nervos central.

Semintele de mac au proprietăți sedative, remineralizează organismul, întăresc sistemul imunitar și capacitatea de concentrare.

Și cum în mitoligia chineză, macul era considerat un simbol al dragostei și al norocului se crede că dacă pui semințe de mac sub pernă, vei avea vise frumoase și noroc în dragoste.

Macul are puterea de a vă schimba starea de conștiință, pentru că este un simbol al imaginației. Așa că nu ezita să ai florile în jurul tău, ca o reamintire a faptului că imaginația este cheia pentru a face viața mai minunată.