Măceșul este un arbust spinos cunoscut sub numele de Trandafir sălbatic. Acesta este o specie de plantă întâlnită în Europa, Africa și Asia.

Atunci când petalele trandafirului încep să cadă, la venirea toamnei ies la suprafață fructele roșii ale trandafirului sălbatic, măceșele.
O veche legendă greacă leagă trandafirul sălbatic de Afrodita, zeița frumuseții și a iubirii. Când a aflat de moartea iubitului ei Adonis, aceasta s-a repezit în tufele grose de trandafiri. Din fiecare picătură de sânge care a curs pe creguțele verzi atunci când zeița s-a rănit în spinii trandafirilor au ieșit trandafiri sălbatici roșii.
Frumoasa adormită mai este numită în unele povești ‘trandafirul adormit ‚ pentru că nu ar fi fost omorâtă cu un fus, ci cu o crenguță de măceș, pe care vrăjitoarea a așezat-o pe pernă în timp de dormea.
Măceșul a fost considerat de-a lungul timpului un simbol al tinereții, iubirii și frumuseții. Strămoșii noștri credeau că avea puterea miraculoasă de a reînvia flacăra din sentimentele îndrăgostiților.
În timpul celui de-al doilea război mondial, publicul era încurajat de  guvernul britanic să adune fructele trandafirului pentru trupele de pe câmpul de luptă. Vitamina C, fierul și mineralele din compoziția măceșului erau benefice în prevenirea scorbutului și ajuta la recuperarea organismului.
În medicina  populară, măceșele sunt folosite pentru a crește vitalitatea  și pentru activarea metabolismul.  Se crede că măceșul mai întărește inima și sistemul circulator.
Conținutul ridicat de vitamina C stimulează sistemul imunitar, protejează organismul de răceli , gripe și  de bolile căilor respiratorii superioare. Vitamina C promovează sănătatea vaselor de sânge dar și a pielii, prin sintezei colagenului.
Micile fructe roșii ale măceșului mai conțin vitamine printre care B1, B2, B3, E ,F, K și A.
Împărtășește o cană cu ceai de măceșe cu persoana iubită într-o seară romantică pentru a crește dragostea în relația voastră. Iar pentru condimentarea vieții amoroase poți adăuga miere, ghimbir și scorțișoară.
Pune măceșe uscate în portofel pentru a atrage prosperitate și bani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL