Magnolia încântă Pământul de acum 96 milioane de ani, din timpul perioadei cretacice.

Cercetările arată că magnolia primitivă a crescut cândva prin părțile Asiei, Europei și Americii. Magnolia face parte din familia Magnoliaceae cu peste 200 de specii.

Se spune că magnolia a fost prima floare care a crescut pe pământ după Potopul Biblic.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
TU DE CE TE BUCURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE
CE FILME VEZI DE PAȘTE

În cultura chineză, arborele de magnolie simbolizează puritatea și noblețea. În medicina tradițională, scoarța de magnolie era folosită pentru proprietățile sedative naturale de a trata insomnia. Florile, bogate în vitamine și minerale, erau folosite pentru a calma problemele reumatice, iar mugurii erau folosiți pentru proprietățile antiinflamatoare.

Mai mult, oamenii și astăzi cred că plantarea unui copac în grădină aduce noroc, prosperitate și fericire conjugală.

În Japonia, miresele în ziua nunții obișnuiau să-și împodobească buchetele cu flori albe de magnolie pentru că reprezentau puterea și puritatea. În japoneză, floarea se numește Hanakotoba, și reprezintă noblețea, perseverența și demnitatea.

Floarea de magnolie și-ar fi primit numele de la botanistul francez Pierre Magnol, care a descoperit floarea și familia ei, în 1689. Lucrarea lui a contribuit la dezvoltarea arborelui vieții evolutiv în istoria naturală dar și la clasificarea plantelor.

În Orient, floarea de magnolie se numește Hou Po și multe culturi din întreaga lume au dat propriile nume și porecle acestei frumoase flori.

Potrivit Feng Shui, magnolia plantată în fața casei atrage energia plăcerii și a odihnei iar dacă este plantată în spatele casei, ar duce la dobândirea bogăției.

În aromaterapie, uleiul de magnolie îl poți folosi atunci când vrei să te relaxezi și vrei să creezi o atmosferă calmă și senină. Și simți nevoia să potolești confuzia emoțională și de a lua decizii echilibrate. Ameliorarează tensiunea legată de stress, reduce anxietatea și depresia, pentru a insufla un sentiment de bine și vitalitate.

Se spune că o mână de frunze uscate puse sub saltea garantează o căsnicie fericită.