Mango, Mangifera Indica este un arbore fructifer care face parte din familia Anacardiaceae. Arborele de mango este considerat a fi originar din Asia de Sud-Est și din India.
Pomul de mango apare în scrierile sanscrite de acum 5.000 de ani și este legat de folclorul și ceremoniile religioase din această țară.
O veche legendă din India spune povestea unui tânăr prinț care se lupta cu uriașii și nemaiavând putere să lupte, acesta se adăpostește într-un mango care își deschide tulpina pentru a-l proteja.
Se mai spune că Buddha adora să consume fructe de mango, dar îi plăcea să și mediteze în prezența arborilor de mango.
Un mit din India spune că, atunci când zeul Shiva a tăiat capul fiului său Ganesha, a pus în locul lui capul unui elefant și a hrănit trupul cu fructe de mango pentru a-l readuce la viață.
Regele fructelor a fost considerat un simbol al iubirii și al prospețimii, de aceea a mai fost numit și „Fructul Fericirii”.
În anumite culture asiatice, se crede că fructul de mango aduce noroc și fericire și este oferit pentru a exprima bunăvoința și respectul.
Numele de mango l-ar fi primit de la comercianții portughezi care făceau comerț cu mirodenii în Kerala în anii 1498. Aceștia s-au inspirat din termenul Indian „Malayam Manna”.
Portughezii duc fructele și semințele de mango în secolul al XVI-lea în Africa și de aici se răspândesc în întreaga lume.
Scoarța, frunzele, semințele și lemnul arborelui de mango sunt utilizate de secole de indieni pentru leacuri din medicina populară.
Vitamina C, B şi beta-carotenul refac țesuturile pielii și redau strălucirea tenului mai ales dacă aplici fructul sub formă de mască facială.
Consumat, fructul ajută la digestie, previne cancerul, îmbunătățește memoria, ajută la tratarea anemiei.
Iar atunci când ai nevoie să guști un pic de fericire, consumă un fruct de mango, se spune că îți aduce un pic de optimism pentru că îți reamintește de momentele bune.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE