Migdalul, Prunus dulcis este un pom fructifer din familia Rosaceae, înrudit cu piersicul și prunul. Acesta a fost cultivat de mii de ani în Orientul Mijlociu, America de Nord și India.
Fructele migdalului, migdalele au fost venerate de secole pentru importanta lor în diferite culturi, simbolizând fertilitatea, abundența și protecția divină.
O legendă veche spune povestea eroului Acamante care se îndrăgostește de prințesa Phyllis. Acesta pleacă la luptă și timp de 10 ani prințesa îl așteaptă și crezându-l mort, aceasta se sinucide. Athena zeița dragostei, înduioșată de dragostea celor doi, tranformă prințesa într-un migdal. Acamante află de această transformare și plin de durere îmbrățisează copacul care înflorește în acel moment. Și astfel migdalul devine un simbol al constanței și speranței eterne, în dragoste.
Migdalul este considerat unul dintre cei mai vechi pomi cultivați cu origini în Imperiul Persan, menționat de multe ori chiar și în Vechiul Testament.
În limba ebraică, cuvântul”migdală„ înseamnă „Darul lui Dumnezeu”.
Chiar și în mormântul lui Tutankhamon au fost găsite migdale, printre comorile destinate vieții de apoi a regelui egiptean.
Migdalul era una dintre speciile cultivate în grădinile medicinale ale lui Carol cel Mare în secolul al XI-lea.
Călugării franciscani au dus semințele în America, care la momentul actual produce 80% din migdalele din întreaga lume.
Vincent van Gogh, pictează în secolul XIX-lea, în sudul Franței, o serie de tablouri cu migdali înfloriți.
Florile de migdal sunt considerate un simbol al reînnoirii și al speranței, care sunt adesea folosite în ritualuri pentru aducerea de noi începuturi.
Uleiul de migdale hidratează pielea, combatet căderea părului, confer fermitate pielii și ajută la estomparea cearcănelor. Laptele de migdale este o alternativă plină de nutrienți care înlocuiește laptele clasic.
Migdalele conțin multă vitamina E, calciu, magneziu, mangan, cupru, vitamina K, proteine și zinc, toate acestea contribuind la sănătatea oaselor și inimii.
Iar în practicile magice și spirituale, migdale sporesc abilitățile psihice, promovează înțelepciunea și aduc multă energie pozitivă.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?