Muscata este o plantă originară din Africa de Sud, care face parte din familia Geraniaceae.
Dupa denumirea științifica, mușcata se poate întâlni sub numele de Pelargonium sau Geranium.
Numele său botanic, derivă din cuvântul grecesc pelargos, care înseamnă ”barză’’care se referă la forma sa alungită, ca cea a unei macarale. Mușcatele simbolizează fericirea, sănătatea și prietenia.
Legenda spune că (mușcatele au crescut pentru prima dată acolo unde profetul Mohamed și-a atârnat cămașa) să se usuce la soare. Din acel loc au răsărit flori roșii catifelate care umpleau aerul de parfum. În Roma antică,  Pliniu cel Bătrân, recomanda întotdeauna (ceaiul de mușcate pentru a crește imunitatea) și pentru a fi ferit de boli. Pitagora, le spunea studenților săi că planta sporea tinerețea și pasiunea. Horațiu, marele poet roman, spunea că mușcatele îl ajutau să învețe și să se concentreze mai bine. Se mai spune că mușcatele oferă protecție împotriva energiilor negative. Acestea creează un scut energetic în jurul persoanelor și al locuințelor. De aceea a fost una dintre plantele favorite ale vrăjitoarelor pentru ritualurile magice. Cum mușcata era asociată cu dragostea și pasiunea, planta poate intesifica sentimentele și legăturile romantice.     
Florile de mușcată dar și părțile plantei sunt folosite astăzi în aromaterapie și medicină. Uleiul de mușcată este folosit pentru a trata anxietatea și depresia.  În caz de epuizare psihică, insomnie sau astenie, inhalează de câteva ori uleiul esențial direct din flacon. Uleiul volatil mai este folosit pentru a ameliora durerile de cap. Indigenii din Africa de Sud, folosesc rădăcinile de mușcată pentru a trata  afecțiunile respiratorii.
Florile și frunzele de mușcate sunt comestibile, de aceea sunt utilizate în salate pentru a adăuga aromă și parfum dar și pentru a decora mâncărurile.
Uleiul poate fi utilizat în cada cu apă pentru baie, pentru relaxare dar și pentru curățarea aurei. Iar atunci când mergi în vizită nu ezita să faci cadou o mușcată, aceasta va aduce voie bună pe tot parcursul anului.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID