Narcisa este o floare a primăverii care  simbolizează renașterea și noile începuturi.

Floarea provine din regiunea mediteraneană de unde a fost adusă în Europa de către Romani.
Cea mai veche scriere despre narcisă o găsim în Grecia Antică, unde era considerată floarea sacră dedicată zeului Dionysos.

Legenda spune că Narcis era un vânător cu ochi albaștri și chip de înger, cunoscut pentru frumusețea lui.
Dar era o persoană foarte arogantă care respingea avansurile romantice.  Acesta atrage furia zeiței Nemesis , care îl ademenește la un râu.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

În timp ce se uită la reflexia sa , Narcis fascinat de propria persoană e transformat de către Nimfe într-o floare de narcisă.

Narcisa a mai fost numită Crinul Postului Mare , asta datorită faptului că înflorește în apropiera Postului Mare din Biserica  Răsăriteană.

Floarea a mai fost folosită în limbajul victorian al florilor pentru a transmite dragostea. În unele tradiții din Orientul Mijlociu, narcisa este apreciată pentru puterile sale afrodisiace.

Se mai spune că purtarea unei narcise aproape de inimă, ar atrage dragostea. Și cum  narcisa este una dintre primele flori care înfloresc primăvara, ar fi bine să pui un buchet în dormitor pentru a spori fertilitatea.

În plus narcisa este folosită și în medicina alternativă pentru reducerea inflamației, ameliorarea durerilor și combaterea infecților.

Narcica este  și floarea națională a Țării Galilor . O veche superstiție spune că oricine va găsi prima narcisă sălbatică va fi binecuvântat cu un dar de aur sau cu noroc.

Narcisa plasată în casă sau la birou aduce energie pozitivă, protecție și un parfum care să îți facă ziua mai frumoasă. Se spune că floarea poate ajuta la dezvoltarea intuiției și a conexiunii cu lumea spirituală. Iar în meditație te poate ajută să accesezi niveluri mai profunde de conștiință.

Frumoasă și valoroasă, vestitoare a primăverii cu bogate semnificații culturale și mitologice, narcisa este o plantă remarcabilă și apreciată în întreaga lume.