Nucșoara provine din sămânța fructului care crește pe arborele Myristica fragrans, un copac veșnic verde originar din Indonezia, din insulele Banda.

În cele mai vechi scripturi hinduse compuse între 1500 și 1000 î.Hr.,Vedele, nucșoara se recomanda pentru indigestie, răceală, febră și chiar probleme neuronale. În Charaka Samhita, din secolul I, nucșoara împreună cu cuișoarele era recomandată pentru o respirația limpede și parfumată.

În Evul Mediu, odată cu dezvoltarea legăturilor comerciale de-a lungul Drumului Mătăsii, nucșoara avea să devină un condiment foarte râvnit în Europa.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În Epoca de Aur a Islamului, arabii au devenit cu adevărat primii oameni care au folosit intens nucșoară în prepararea mâncării. Ea a fost apreciată pentru parfumul său înțepător, proprietățile medicinale și pentru îmbunătățirea aromei.

Comercianții arabi au făcut schimb de mirodenii până la vest, până la Roma, unde a fost folosit nu doar ca aroma, ci a fost apreciat și pentru puterile sale ca medicament și afrodisiac.

Împăratul Henric al VI-lea a răspândit nucșoară pe străzile Romei înainte de încoronarea sa pentru a crea un mediu cu miros dulce. Nucșoara era la modă printre cei bogați, pentru că era rară și se credea că inducea halucinații. Mai mult se credea că alunga Moartea Neagră, ciuma.

Nucșoara este considerată a fi unul dintre cele mai tragice condimente din istorie. Pentru că s-au purtat războaie sângeroase pentru controlul acestui condiment.

Compania olandeză în anii 1600, a pus mâna pe insulele Banda și a înrobit populația indigenă. Acesția au impus pedeapsa cu moartea oricărei persoane care vindea nucșoara în afara companiei. În 15 ani populația de 15.000 a fost redusă la 600 de persoane.

Nucșoara a fost întotdeauna fantastic de scumpă – un tabel german de prețuri din secolul al XIV-lea indică valoarea unei kilogram de condiment ca fiind echivalent cu „șapte boi grași”.

Astăzi, în mod tradițional, apelăm la nucșoară, alături de cuișoare și scorțișoară în această perioadă a anului, deoarece aceste condimentene pot ajuta să ne încălzim și să luptăm împotriva răcelilor.

Păstrați o nucă întreagă în poșetă pentru a atrage bogăția sau folosește o nucă ca talisman pentru a promova călătoriile în sigurață.