Pelinul -Artemisia Absinthium este o plantă din familia Astraceae cu origini în regiunile temperate ale Eurasiei. Pelinul a fost folosit de-a lungul istoriei pentru tratamentul problemelor digestive, al febrei dar și ai paraziților intenstinali.

Pelinul a fost utilizat pentru aromatizarea faimosului lichior numit Absint, inventat în Elveția la sfârșitul anilor 1700 de Pierre Ordinaire, precum și în alte băuturi, ca bitterul și vermutul.
În 1905, celebrele crime cu Absint au provocat prima interdicție de vânzare în Elveția. Iar panica legată de ”blestemul verde” al Franței a dus la interdicții în America, în 1912.
Restricțiile vizau conținutul de tujone, substanța uleioasă primară din pelin care conferă băuturii culoarea sa unică, doar că în cantități mari aceasta devine toxică pentru organism.

Cu toate astea, romanii adăugau pelinul în vin pentru a sărbătorii victoriile, ca o amintire că și victoria are o latură amară. Repertoriul medicinal al pelinului a fost folosit pentru prevenirea și vindecarea ciumei de către cavalerii creștini călători, de unde își ia și numele de ”iarbă cruciată”.
Egiptenii îl foloseau ca antiseptic, beduini ardeau planta ca pe tâmâie pentru a le aduce noroc. În Anglia, pelinul era folosit pe post de repelent pentru purici. Iar Shakespeare spunea că folosirea frunzelor sale amare ar ajuta la înțărcarea copiilor.
Pelinul este o plantă plină de putere despre care se credea că are o legătură cu lumea spiritelor. Pentru asta era folosit pentru a ușura tranziția personelor muribunde.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Planta se poate arde alături de tămâie, pentru a ridica nivelul de conștientizare psihică, pentru a ajuta la divinație și clarviziune. În magia populară, pelinul a fost utilizat pentru a curăța casa de energiile negative dar și pentru protecție.
Iată cum poți face un talisman. Pune planta într-un săculeț în formă de cerc sau pătrat. Apoi strânge săculețul în mână și pune-ți acolo toate intențiile pozitive. Și să fii sigur că universul va fi tot timpul de partea ta.