Rodia, Punica Granatum este considerată una dintre cele mai vechi fructe de pe pământ cu un rol mare în istoria dezvoltării popoarelor lumii. Cu origini din Munții Himalaya și India de Nord, fructul vechi de peste 4000 de ani, apare în documentele din Grecia și Roma Antică, sub numele de Granular.


Fructul vieții sau fructul paradisului se credea că provine din grădina Raiului. Mai mult acesta este menționat în Vechiul Testament. Iisus îl consuma alături de ucenici, primind chiar și numele de Fructul lui Iisus.


În mitologia greacă, rodia era asocită cu Persephona, zeița primăverii care a fost răpită de Hades, zeul infernului. În lumea de dincolo ea a jurat că nu va mânca nimic dacă nu va fi eliberată din captivitate. Dar o rodie i-a fost ispită, și mâncând din ea, râmâne legată de lumea lui Hades, 6 luni pe an. De aceea rodiile servesc ca o amintire a ciclului vieții și necesitatea morții în roata anotimpurilor.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA


În budism, rodia este văzută ca un fruct binecuvântat, iar în iudaism reprezintă fertilitatea, sfințenia și abundența. Evreii spun că are 613 semințe, exact câte porunci sunt în Torah.
Madonna cu Rodie, este redată în picturile lui Botticelli, Raphael și Filippino Lippi, ca un simbol al speranței, al plenitudinii și al castității.


În China, seminţele de rodie erau aruncate pe podeaua dormitorului înainte ca tinerii să-si se consume căsătoria, pentru a avea o căsnicie fericită şi rodnică.
De Crăciun, grecii își împodobesc mesele cu rodii, iar de Anul Nou, o rodie este spartă de pământ pentru aducerea abundenței.


Rodia este unul dintre cele mai bogate fructe exotice în vitamine, fibre și antioxidanți. E bogată în vitamina C, esențială pentru un sistem imunitar puternic. Consumul rodiei se spune că îți crește înțelepciunea, îți îmbunătățește starea de spirit și starea emoțioanală.
Mai mult, nu ezita să oferi o rodie la inaugurarea unei case pentru a aduce binecuvântările abundenței și prosperității unei gospodării.