Ficus Carica este un copac cu o istorie care datează de peste 11.000 mii de ani. Acesta își are originile în Orientul Mijlociu și în regiunea mediteraneană.
În Grecia antică se spunea că Demeter, zeița recoltei și a agriculturii i-ar fi dăruit lui Dionysos, zeul petrecerilor un smochin.  Acesta a dăruit la rândul lui smochinul, muritorilor, pentru că el credea că, oamenii trebuie să se bucure de cele mai frumoase lucruri.
În mitologia egipteană, se credea că smochinul a crescut din lemnul unei rămășițe a lui zeului Osiris, zeul fertilității și a morții, care a fost tăiat în bucății de fratele său malefic, Set, zeul haosului și al războiului.  Astfel smochinul devine un simbol al fertilității și regenerării în mitologia egipteană.
Se spune că Budda a atins iluminarea sub un smochin-ficus religiosa, care este cunoscut sub numele de „Bodhi Tree„.  Smochinul sacru este considerat  un simbol al iluminării spirituale care aduce aminte de învătăturile lui Buddha.
În Bilblie se spune că Adam și Eva și-au acoperit nuditatea cu frunze de smochin după ce au simțit rușine, la consumarea fructului interzis din Grădina Edenului.
În cultura indiană, zeul Vishnu esta asociat cu smochinul. Se crede că este locuința spritelor și a zeilor, de aceea este considerat un copac sfânt.
Smochinul a  mai fost asociat în unele culturi, cu norocul, fertilitatea și protecție împotriva spiritelor rele.
Smochinele sunt benefice pentu digestie, pentru sănătatea inimii, dar ajută și la reglarea tensiunii arteriale. Bogate în fibre, vitamina A, B și K, Calciu, potasiu, magneziu și fier. Aceste fructe minunate pot contribui la o dietă sănătoasă.
Se crede că purtarea unei frunze de smochin sau a unei smochine în buzunar ar aduce noroc. Iar dacă vei planta un smochin lângă casa ta, tot timpul vei avea un gardian protector. Fructele te vor hrăni cu cunoaștere, iar frunzele, îți pot da un somn profund plin de vise. Trebuie să pui trei frunze sub pernă și lasă-te să visezi.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID